ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet PageZephyr3 – мощен инструмент за търсене на съдържание в InDesign и QuarkXPress документи

PageZephyr3 – мощен инструмент за търсене на съдържание в InDesign и QuarkXPress документи

Четвъртък, 20 Декември 2012 ( прочетена 1350 пъти)


Приложението позволява търсене в .indd, .qxd, .qxp, и .pub файловете на комерсиалните програми за предпечат, да го редактирате и споделите в интернет със съдържание, което може да се индексира от машините за търсене.

Markzware представи третата версия на PageZephyr v3, самостоятелно приложение за търсене в съдържание, включено в документи на най-популярните издателски системи. Чрез него можете да управлявате много файлове от тези програми без да имате нужда да имате инсталирани оригиналните приложения. Най-новата версия работи с документи от последните версии - Adobe InDesign CS6 и QuarkXPress 9, под Mac, налице е и поддръжка на Microsoft Publisher.

Уникалната характеристика на PageZephyr е възможността за търсене в съдържанието на работните файлове на приложенията за предпечат. Често използването на работни файлове на Adobe InDesign, QuarkXPress или Microsoft Publisher затруднява потребителите, когато имат нужда да открият и да прегледат част от съдържанието на файла. С PageZephyr потребителите не могат да отворят, редактират и преобразуват съдържанието на тези файлове в различен формат.

PageZephyr е инструмент за търсене, с който потребителите могат да конвертират файлове от Adobe InDesign, QuarkXPress и Microsoft Publisher, създадени за печат, във файлове, подходящи за интернет, чието съдържание е съвместимо с търсачките. PageZephyr помага на потребителите с лекота да открият темата, от която се нуждаят, чрез търсене по ключови думи, в различните файлови формати.

След като намерите това, което търсите, можете да комбинирате и редактирате съдържанието и да запишете от него файл, който да качите в интернет и в който може да се търси.След намирането и редактирането на документа, можете да го запишете в отделен .rtf или .txt файл или да се редактира в оригиналното приложение, ако е налично. След това можете да го публикувате в интернет и след като бъде индексирано от търсачките, повече хора ще имат достъп до него.

Тук можете да видите видео, което показва как да конвертирате съдържанието на InDesign файл и да го качите в Google Docs:PageZephyr

Източник: markzware.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама