ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet PitStop Pro 12 прави редактирането на PDF файлове по-лесно

PitStop Pro 12 прави редактирането на PDF файлове по-лесно

Сряда, 13 Ноември 2013 ( прочетена 1344 пъти)


Актуалната версия позволява на потребителите да откриват, купуват и вграждат липсващи шрифтове. Тя прави редактирането на елементите на страниците по-лесно и удобно.

PitStop Pro 12

Версия 12 на PitStop Pro 12 включва сериозни нововъведения в инструмента за проверка и редакция на PDF файлове. Плъгинът работи с Adobe Acrobat Standard или Pro, версия 8 или по-висока. Основните подобрения в новата версия се отнасят за работата с липсващи шрифтове, обработка на прозрачни елементи, редакция на изображения и преливки, подравняването на обекти, едновременно редактиране на подобни обекти, следене на консумацията на мастило и коригирани на бели обекти със зададен overprint.

Най-впечатляващото нововъведение в PitStop 12 е, че Enfocus са обединили усилия с Monotype, за да осигурят шрифтове, които липсват в документа.

Срещу 1,49 американски долара на шрифт, PitStop може незабавно да осигури липсващия шрифт и да го вгради в документа. За момента в „базовата“ система на Monotype се предлагат повече от 30 000 шрифта. Системата позволява предварителен преглед на крайния резултат и потребителя може да се откаже в случай, че резултатът не е удовлетворителен. Както и в предишните версии, Pitstop 12 може да вгради шрифтове, налични на компютъра, без да се налага купуването им.

Новата версия дава възможност за коригиране на изображения с инструменти, подобни на кривите във Photoshop.

Потребителите могат още да настройват яркостта и контраста, да изострят изображенията. Тези корекции могат да се прилагат едновременно на няколко изображения. Важно нововъведение е и начина на работа с бели обекти със зададен overprint. Сега те могат да бъдат идентифицирани и настроени да издупчват обектите под тях. Можете да сливате слоеве в PDF файла и да превръщате форми, създадени в Acrobat в елементи, които ще се отпечатат. Сървърната версия на PitStop 12 вече използва система за обработка на прозрачните обекти на Adobe, която прави резултатите много по-предвидими.

Редактирането на елементи на страниците е по-лесно и удобно.

Вече можете да групирате няколко елемента, което е удобно, например, когато ги местите. Можете да създавате отделни слоеве за определени типове елементи (текст, изображения, графични елементи и сенки). Това може да улесни редактирането, тъй като можете да отстраните тези, които не редактирате в момента.

Други новъведения включват възможността PitStop да докладва каква ще е консумацията на мастило, а PitStop Server може и да записва тази информация. Това може да е важно за големи печатници, които планират разхода си на мастило.

Източник: creativepro.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец на редовна смяна
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист графичен дизайн
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама