ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Presto II Digital на Muller Martini предизвика голям интерес на Hunkeler Innovationdays

Presto II Digital на Muller Martini предизвика голям интерес на Hunkeler Innovationdays

Вторник, 19 Февруари 2013 ( прочетена 1785 пъти)


На изложението Hunkeler Innovationdays Muller Martini произведоха три различни печатни продукта на живо и без прекъсване на процес с помощта на машина за шиене с тел Presto II Digital.

Днес високопроизводителните мастиленоструйни печатни системи се налагат в областта на висококачествения цветен печат, а тиражите на списанията, журналите и брошурите продължават да падат. Това е и причината за големия интерес към системата за шиене с телчета Presto II Digital, която Muller Martini представиха на посетителите на Hunkeler Innovationdays в Люцерн , Швейцария.

Това е ново индустриално решение за довършване на продукти, отпечатани чрез цифров печат. Три различни продукта бяха произведени на живо и без прекъсване на щанда на компанията. Новата система позволява и да бъдат заредени персонализирани корици, всяка от които отговаря на съответно копие от изделието.

Довършителната линия Presto II Digital включва високопроизводителна система за сгъване, два модула за зареждане на печатни коли, модул за зареждане на корици, система за шиене и тристранен нож, съчетани със система за развиване, модул за сгъване и набор на колите и машина за рязане на разролената хартия от Hunkeler.

Няма съмнение, че новите технологии за печат ще постигнат успех, според Patrick Douglas-Meis от PDM International в Торонто: „Цифровият печат отбелязва бърз ръст и всеки, който не се концентрира върху него ще си плати – и това време ще настъпи по-рано, отколкото си мисли.”

„Теловото шиене за цифров печат ще става все по-значимо“, коментира Пьотр Романов, главен технолог в JSC First Model Printing House в Москва.
Според Dragan Volic, маркетинг директор за довършителните системи за печат в Muller Martini, изложението е било изключително успешно: „Muller Martini ясно затвърди позицията си на пазарен лидер в книговезането на цифрови печатни продукти като разшири гамата си от дигитални решения с гъвкава система за телово шиене.“

Посетителите на шоуто бяха заинтригувани не само от производството на живо на щанда на Muller Martini, но проявиха интерес и към решението за управление на информацията и процесите Connex, което също беше демонстрирано. Connex наистина може да се използва пълноценно когато системата за шиене с тел се е интегрирана с цифровата печатна машина. Тогава Connex осигурява безпроблемна връзка и оптимален контрол на всички мощности.

Muller Martini
На снимката: Muller Martini Presto II Digital

Източник: mullermartini.com
Текста написа: Мартин Новев


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама