ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet ProGRAFICA - първи самостоятелен брой

ProGRAFICA - първи самостоятелен брой

Понеделник, 27 Март 2006 ( прочетена 1843 пъти)


Първият самостоятелен брой на списание ProGRAFICA ще излезе от печат в началото на април

Надявам се, че очаквате с нетърпение този брой. След първите три издания на ProGRAFICA, във вид на 16-странично приложение към сп. Полиграфия (които можете да разгледате като PDF файлове тук), е време да се появи и неговият първи самостоятелен брой. Още повече, че така ви бяхме обещали от самото начало. Но ако този брой попадне в ръцете ви, ще можете да се убедите, че сме подготвили редица интересни материали за вас и очакването не е било напразно.

След рубрика „Новини” започваме с интервюто на г-н Майкъл Бейли, продуктов мениджър на NEC Display Solutions, което направихме по време на организираните от българската фирма Вали Компютърс „Дни на NEC в България”. Новата серия монитори на NEC са може би най-добрите, предлагани на пазара, за работата на графичните дизайнери. В същата рубрика е и материалът за JDF (Job Definition Format), тъй като, по прогнози на експерти, през следващите 4-5 години световната печатарска индустрия ще премине изцяло към неговото приложение в практиката – факт, в който можете да се убедите и проследявайки новините от световните изложения в бранша.

Предполагам, че повечето от вас ще проявят интерес към специализираните рубрики „Моят софтуер” и „Нашият тест”, където, в статията „COREL, X3-те и аз”, Росица Калудова в много увлекателен стил представя Corel Graphics Suite X3. Тестването на софтуера за проверка и редакция на текстове на български език в електронна среда, Кирила Корект 2007, направиха експерти от редакцията на ProGRAFICA, с цел проверката на това, доколко в действителност са „мощни”, „съвършени”, „лесни” и „нови” новите софтуерни решения на пазара.

Интересът към сайта www.PrepressBG.com, и в частност към неговия форум, поддържани от Пламен Давидов, ни подтикнаха да публикуваме някои от най-често задаваните въпроси по темата Аdobe Illustrator и отговорите към тях.

В рубрика „Образование” ви запознаваме със специалността „Книга и печатна графика” в Националната художествена академия – една съвременна, многостранно ориентирана, комуникативна мултимедийна специалност, тъй като в следващите ни броеве ще ви запознаем и с темите на някои от теоретичните разработки на докторантите към катедрата.

Не на последно място, смятам, ще ви заинтересува информацията, която сме поместили за специализираните изложения – CeBIT, IPEX и Expo Print&Pack, тъй като това е мястото, където най-големите фирми представят световните новости в бранша.

Постарахме се да намерите много интересни неща в този първи за годината брой на ProGRAFICA и дано да сме успели!


Десислава Брайковаprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

ПЕЧАТАР МАЛЪК ФОРМАТ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама