ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Ricoh отчита рекорден успех след drupa

Ricoh отчита рекорден успех след drupa

Сряда, 6 Юни 2012 ( прочетена 1682 пъти)


Подходът на Ricoh към изграждане на дългосрочно партньорство, услуги и бизнес стойности бяха посочени като някои от причините компаниите да избират продуктите им по време на drupa 2012.


Julian Barnwell от Barnwell Print, който поръча Ricoh Pro C901 каза, „Ако се вгледате в ценностите на Ricoh и отношението им към опазването на околната среда, вероятно ще разберете и нашите възгледи. Нашата фирмена култура е в идеална хармония с философията на Ricoh.“

Ricoh отчита рекорден успех след drupaСделките на щанда на производителя на drupa включват продажба на седем печатни системи на германската застрахователна компания LVM. Поръчката включва и цифрови ролни машини InfoPrint 5000 MP. Южноафриканският дистрибутор на Ricoh е осигурил 25 системи Ricoh Pro C751, за да задоволи нарастващия интерес от висококачествени, изгодни цифрови преси, които да се справят ефективно и с по-големи тиражи.

Полската компания Multikop е избрала Ricoh Pro C651EX за навлизането си във висококачествения дигитален печат. Ricoh Pro™ C901 Graphic Arts Edition е бил избран от голям брой доставчици на печатни услуги от Великобритания.„Очакваме 30% нарастване на скоростта и 50% намаляване на времето, в която машината не работи с Ricoh Pro C901.“, каза директорът на британската печатница Remous Alan Bunter.

Директорът на бизнесразвитието на Ricoh за Европа Graham Moore заключи „drupa 2012 засили възгледите ни за светло бъдеще на нашата индустрия. Популярността на демонстрациите на цветната преса Ricoh Pro C901 и InfoPrint VP 5000, бъдещите ни концепции за интерактивна хартия и решенията ни за триизмерен печат доказаха, че доставчиците на печатни услуги прегръщат промяната и планират подхода си, за да останат в крак с ускореното развитие на бизнеса в бъдеще.“

Бестселърът на Ricoh, Pro C901, е листова машина с максимален формат на печат 330х448 милиметра и скорост от 90 страници в минута, независимо от типа на хартията, теглото ѝ и дали печатът е едностранен или двустранен. Разделителната способност е 1200 x 1200 dpi. Машината използва химическите тонер Ricoh’s PxP и технология за фиксиране без масло. Малките частици на този тонер осигуряват по-високо висока острота на изображението и матов вид, който наподобява на този на офсетовите отпечатъци.

Концепцията за интерактивна хартия също беше демонстрирана от Ricoh на drupa. Тя включва мобилно приложение и процес, който свързва онлайн съдържание към избрана част от печатния текст. Демонстрацията включваше насочване на камерата на смартфон към част от напечатания текст, разпознаване на заснетото изображение и показване на потребителя на свързано съдържание от мрежата.

На drupa Ricoh показа и последното поколение на технологията си за мастиленоструйни глави за 3D печат. Тя беше демонстрирана на щанда на Ricoh от Objet, световен доставчик на мастиленоструйни системи и материали за 3D печат.

Източник: www.ricoh-europe.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама