ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Ricoh пуска нова линия листови цифрови печатни машини Pro C901 Graphic Arts+

Ricoh пуска нова линия листови цифрови печатни машини Pro C901 Graphic Arts+

Вторник, 29 Януари 2013 ( прочетена 1107 пъти)


Компанията Ricoh добави към линията си от производствени цифрови печатни машини два нови модела- Pro C901 Graphics Arts+ и Pro C901S Graphics Arts+.

И двете машини работят с новите контролери за управление на EFI E42 и E82.  Опцията HyperRIP  позволява едновременното обработване на няколко страници, а системата Xobjects дава възможност за печат на PDF- файлове със скорост, която до сега бе достъпна само за формата VDP. Също така и в двата нови модела функционира система за редактиране на изданието инлайн, предвиждаща използването на допълнителни параметри и работата с тях непосредствено от списъкът със задания. Включена е и функцията Job Preset Quick Select, която позволява използването на виртуални драйвери и Hotfolder-и.

Максималното натоварване при новите модели е увеличено с до 20% (до 700 000 стр./мес.), а благодарение на касети с повишена вместимост, се увеличава и времето на активна работа. Ресурсът на обновените касети е 67 000 страници, което е с 4000 повече от максималният брой в предното поколение. Двата модела могат да работят с медии до 350 г/м2.

Наличието на въздушни сепаратори при подаването позволява увеличаване на скоростта на печат на медии от разни видове до 90стр./мин. Като при това качеството остава стабилно, което е следствие и от системата за стабилизирани на изображенията, автоматичните настройки за калибриране, оригиналният тонер Ricoh PxP и безмаслената технология за закрепването му.

Моделът Pro C901S Graphic Arts + е оборудван със скенер, а с помощта на автоматичното подаващо устройство могат да се сканират многостранични документи в пълноцветен режим.

Моделът Ricoh Pro C901 Graphic Arts+ ще бъде показан за първи път на изложението Hunkeler Innovationdays, което ще се проведе в град Люцерн (Швейцария) от 11 до 15 февруари 2013 година.
 


На видеото Ricoh Pro C901 Graphic Arts

Преведе: Радина Дойнова
Източник: www.ricoh.ch
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама