ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Rorohiko обновиха Soxy за CS6

Rorohiko обновиха Soxy за CS6

Вторник, 29 Май 2012 ( прочетена 1837 пъти)


Ако често ви се налага да жонглирате с файлове от/за различни версии на приложения като InDesign, Illustrator и Quark XPress, Rorohiko Soxy може да ви е изключително полезен. Новата версия, 1.6.2 поддържа приложенията от Adobe Creative Suite 6.

Rorohiko Soxy определя в коя версия на приложението да бъде отворен определен файл, в зависимост от версията, от която е записан. Така той може да ви спести много безсмислени цъкания с мишката. Също така, може да ви попречи неволно да отворите файлове на клиент и да ги запишете в по-нова версия на приложението, която той не може да използва.

Например, клиентът ви използва InDesign CS5 и ви изпраща документ в тази версия, по който да работите. Вие, обаче, използвате InDesign CS6. Ако цъкнете два пъти с мишката файла на клиента, той ще се отвори в CS6. Ако внимавате, може да забележите, че е отворен с текст Converted в името си. Но може и да не забележите. Ако стане така, запишете го и го върнете на клиента в този вид, вероятно ще последва неприятен имейл или телефонно обаждане, когато той не успее да го отвори.

Soxy може да ви спести тези неприятности. След като го инсталирате, можете да зададете коя от инсталираните версии на InDesign да отваря всеки от съвместимите файлове. Можете да настроите приложението винаги да отваря файловете за CS5 със CS5 или да ви пита коя версия да използвате, когато цъкнете файла два пъти.

Аналогично, можете да определите какво да се случва с файлови формати, които не са обвързани с версии и могат да бъдат отворени с няколко приложения, като JPEG. Така можете да решите дали искате само да погледнете изображението или да го отворите във Photoshop за редактиране. Soxy работи с файлове от llustrator, InDesign, Photoshop, и Quark Xpress. Поддържа и PDF, JavaScript файлове и популярни формати за изображения като GIF, PNG, JPEG, TIFF, EPS.

Още някои полезни функции: Soxy работи добре с Bridge, ако го посочите като приложение за отваряне на файловете по подразбиране. Soxy може да различава кои EPS файлове са от Illustrator и кои от Photoshop. С него можете да изпълнявате InDesign JavaScript (.jsx файлове) с двойно цъкане, без да ги копирате в папката Scripts на приложението. Можете да свалите безплатна 20 дневна пробна версия от сайта на производителя.

Източник: rorohiko.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама