ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Scodix ще покаже Scodix Ultra Pro и полимера Spot 80 на Graph Expo

Scodix ще покаже Scodix Ultra Pro и полимера Spot 80 на Graph Expo

Петък, 26 Септември 2014 ( прочетена 1810 пъти)


Scodix ще покаже нов полимер, разработен, за да възпроизведе ефекта на нанесен чрез офсет или ситопечат частичен UV лак. Другата новост от компанията е версия на машината Scodix Ultra.

Scodix Ultra Pro и полимера Spot 80

 

Полимерът Spot 80 е разработен специално за нанасяне с малка дебелина (под 40 микрона) и ще допълни полимера PolySense 100, предлаган от компанията, който се нанася на слой с дебелина 70-100 микрона. Mark Nixon, управител на британския дистрибутор на Scodix, Conversion, каза, че недостатъкът на съществуващия полимер за нанасяне чрез дигитален печат PolySense е, че той губи част от гланцовия ефект и няма същата покривност, когато се нанася на слой с дебелина под 40 микрометра.

„Когато нанасяте висок слой, PolySense 100 е по-лъскав от офсетовия или сито частичен UV лак, но ако го нанесете на по-тънък слой, хората казват, че ефектът не е същия,“ каза той. За да получим ефекта, който хората свързват с частичното UV лакиране с полимер с нисък слой, трябваше химически да променим начина, по който той се свързва с материала.“

Spot 80 открива баланса между това да е достатъчно течен, за да минава през дюзите и да има правилния вискозитет, за да осигури високо гланцово покритие и покривност върху материали с ниска плътност." Nixon добави, че Spot 80 е много по-ефективен за частично лакиране на материали, които не изискват постигане на релеф., защото нанасянето на много по-малко полимер значи по-ниски разходи за печатницата.

Разработката на новия полимер е довело и до представянето на новата система Scodix Ultra Pro, която има същите спецификации като Scodix Ultra, но има три резервоара за полимер, което позволява на оператора да превключва между различните приложения.

Освен полимерите PolySense 100 и Spot 80, потребителите могат да изберат ароматизиран полимер за третия резервоар, което това е първо приложение. Очаква се този резервоар в бъдеще да предложи разнообразни ефектни приложения за подсилване на ефекта от печата.

Източник: Scodix
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама