ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Smart билети за московското метро се персонализират с CHIPLINE

Smart билети за московското метро се персонализират с CHIPLINE

Петък, 22 Юни 2007 ( прочетена 2077 пъти)


CHIPLINE е оборудване на немската фирма Atlantic Zeiser, с която Априком има 15-годишно партньорство. Вижте повече за технологията и приложението и в Русия.

Mikron, високотехнологична компания от Русия, закупи три от машините на немската фирма Atlantic Zeiser - CHIPLINE с цел да произвежда RFID* билети за московското метро.

Тъй като има търсене за 10-15 милиона такива smart билети на месец, Mikron търсеше оборудване, което да може да се справя с огромното количество. CHIPLine на AZ бе най-доброто решение за тях и като производителност, и като надеждност.

Идеята да бъдат вкарани в употреба RFID smart билети в системата на метрото се базира на изискванията за оборот на пътници за определено време.

Съществуващите билети с магнитна лента създаваха много проблеми на Московското метро.
Работното време, което отнема продажбата на една карта с магнитна лента, а също така и времето за влизане в метрото с карта с магнитна лента, бе твърде дълго.
Московското метро със своите 15 милиона пътника на ден е сред най-големите. Обаче големият брой пътници довежда до много дълги опашки и чакане. Особено през натоварените часове от деня, опашките излизат извън самите метро станции. Не е приятно за пътниците, особено по време на студените месеци.

Изчислено е, че при употребата на RFID билетите обслужващото време за един пътник може да бъде снижено с повече от 50%. Това внушително понижава чакането и реденето на опашки.

В момента RFID* билетът е билет за многократно пътуване (до 10 пътувания). По-евтините билети с магнитна лента все още се използват за еднократно пътуване.

Мотивът за този проект бе намерението да бъде подобрено качеството на услугата за клиентите на метрото, намалявайки времето за чакане.

*RFID- нашумялата напоследък технология за радиочестотна идентификация е сред приоритетните технологии, внедрявани към момента в машините и системи за сигурност на Atlantic Zeiser.Източник: Априком


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Рекламист
гр. София
фирма АРД ЕООД

Оператор широкоформатни машини
гр. София
фирма АРД ЕООД

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама