ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Smithers Pira: делът на дигиталния печат нараства до 21.1% за сметка на аналоговия

Smithers Pira: делът на дигиталния печат нараства до 21.1% за сметка на аналоговия

Понеделник, 8 Юли 2019 ( прочетена 600 пъти)


Глобалният печатен пазар се свива като обем, но нараства като стойност за периода 2014-2024. Общата стойност на печата отбелязва леко увеличение в резултата на промените в продуктовия микс и използваните пазарни процеси.

делът на дигиталния печат нараства

 

Последното пазарно изследване на Smithers Pira, „Бъдещето на офсета срещу дигиталния печат 2024“ отчита глобална продукция от 49 665 милиарда отпечатъка A4 през 2019 и предвижда тя да остане непроменена до 2024. По отношение на стойността, печатът се очаква да отбележи ръст от $808.3 милиарда през 2019 до $862.7 през 2024. Това са 1.3%.

Дигитални срещу аналогови технологии
Цифровият печат и най-вече мастиленоструйният става все по-значима част от цялостния пазар на печат. Делът му е нараснал от 13.5% от целия пазар за 2014, до 17.4% през 2019. Причината е в отнемането на част от работата на офсетовия и останалите типове аналогов печат. Техническите иновации и промени в изискванията на пазара ще продължат да поддържат тази тенденция до 2024. Това ще увеличи дяла на цифровия печат до 21.1%. Очаква се дигиталния печат да превземе нови технологии в ключови пазари като опаковките. Увеличаването на неговата конкурентоспособност за по-големи тиражи с ново поколение високопроизводителни машини ще създаде нови източници на приходи за печатниците.

Както аналоговите, така и цифровите процеси стават по-ефективни, което допринася за намаляване на цената на продукцията. В допълнение подобрените възможности за печат на къси тиражи и съответните довършителни процеси водят до повишена ефективност по цялата верига и позволяват на печата да отговаря по-пълноценно на пазарните потребности.

Много различни фактори влияят на търсенето в индустрията и участниците в снабдителните вериги имат различни възможности, от които да избират, когато определят как най-добре да се справят с динамиката на пазара.

Ролята на печата
Ролята на печата се променя и основният фактор за това е ефектът на интернрт и мобилните технологии в начина, по който бизнеса и хората комуникират и обменят информация. Това засяга всеки сегмент на традиционния печатен бизнес и променя представите за това какво е приемливо от гледна точка на скорост, свързаност и степен на интерактивност на информацията, независимо какъв е използваният канал.

Ключовите фактори, които влияят търсенето на офсетов и дигитален печат са:

  • Нарастваща глобална консумация, заради съчетанието от увеличаване на населението, урбанизация и възникването на глобална средна класа със значителна покупателна способност.
  • Фундаментални промени в начина, по който потребителите и бизнеса разпространяват и обменят информация, както и на каналите, използвани за реклама – от печат до електронни медии.
  • Увеличена гъвкавост на снабдителните вериги с печат по заявка и по-кратко време за обработка на поръчките
  • Потребителите, бизнеса и институциите изискват продукти и технологии за производство с увеличена устойчивост и екологичност.
  • Увеличаващата се употреба на изкуствен интелект, интернетът на вещите и други Industry 4.0 технологии, които увеличават производителността на печатните процеси.

The Future of Digital Vs Offset Printing to 2024 струва 4750 евро.

Източник: пресинформация на Smithers Pira
Текста написа: Мартин Новев print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама