ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet SureColor SC-F2000 е най-добрият принтер за директен печат върху облекла за 2014 г., според EDP.

SureColor SC-F2000 е най-добрият принтер за директен печат върху облекла за 2014 г., според EDP.

Четвъртък, 5 Юни 2014 ( прочетена 4994 пъти)


European Digital Press Association (EDP) ежегодно награждава иновативни технологии, представени в областа на дитигалния печат. Тази година Epson SureColor SC-F2000 е победител в категорията Best direct-to-garment printer.

SureColor SC-F2000

 

F2000 е първия продукт на японската компания EPSON (част от концерна SEIKO) в този пазарен сегмент, след като години наред фирми от Япония, САЩ, Австралия, Италия, Гърция, Германия, Китай и Корея, преработват различни фото-принтери Epson в машини за дигитален директен печат върху текстилни изделия. Всъщност, няма да е пресилено, ако се каже, че революцията в тази област, на която сме свидетели през последните няколко години, стъпи почти изцяло на печатните технологии на Epson, макар и  без директното (или официалното) участие на японската компания. Така наречените "конвертирани Epson принтери", заеха сериозно място на пазара на текстилния печат, правейки изпълнима еретичната идея да се отпечата с почти фотографско качество, дори само една тениска, дори веднага, дори върху черен памучен текстил, дори от хора, които нямат никакъв опит с предпечат и печат върху текстил, дори в малкото магазинче/ателие/офисче на притежателя на принтера. При това, собственикът не трябваше дори да е милионер - инвестицията в такъв принтер беше по-малка от тази за редови солвентен принтер, каквито масово се купуваха.

Преди 3 години беше взето решение EPSON да влезе на този пазар официално, със собствен принтер, специално проектиран и произведен за точно тази дейност - дигитален печат върху текстилни изделия. От механиката, през печатащата глава, електрониката, дори чиповете на платките, та до мастилата na F2000 (които са с фундаментална важност за успеха на всеки продукт на този пазар!) - всичко е проектирано и произведено целенасочено, изцяло и само от EPSON. Това е уникален подход, който гарантира уникални предимства - безкомпромисно, стабилно качество, неставнима надеждност, перфектно съотношение цена/производителност, перспективи за развитие и подръжка.

Мастилата в текстилния печат са всичко - мастилата Epson UltraChrome DG са отлично потвърждение на този принцип:
- продуктивност - от тях зависи колко време ще работи машина и колко време ще се почиства/поддържа/ремонтира и т.н. Мастилата Epson UltraChrome DG са проектирани специално за тази машина, за тази печатаща глава, за това приложение. Принтерът F2000 е изключително надежден и лесен за използване, обслужването му е подобно на това на обикновен офисен или фото-принтер. Благодарение именно на мастилата Epson UltraChrome DG.
- качество на печата - ярки, наситени цветове - както върху тъмни, така и върхи светли/бели изделия. Фини детайли, наситено бяло, нежни тонални преходи - ръкавицата е хвърлена в полето на ситопечата.
- издръжливост на пране - професионални резултати!
- безвредност - сертификат Oeko-Tex 100 (Product Class 1), подходящи дори за печат върху дрехи за бебета до 36 месечна възраст.

- дълъг срок на годност - дори, когато даден цвят се изразходва бавно, няма място за безпокойство! Мастилата са в херметични касети от по 250 или 600 мл., надеждно защитени от замърсявания или досег с въздух. Така почистванията са сведени до минимум, а съответно и загубите. Циркулационната система автоматично раздвижва бялото мастило в системата на принтера, за да бъде той винаги готов за работа, дори и след 1-2 седмици престой.

Специализираният софтуер за управление на печата Garment Creator позволява лесно и интуитивно постигане на отлични печатни резултати, както и предварително калкулиране на разхода на мастило и стойността на продукцията - особено важно за потребители, които печатат по-дълги серии.

На цена, която е много пъти по-ниска от цената на "индустриалните" принтери за директен печат върху текстилни изделия, Epson SureColor SC-F2000 предлага сравнима производителност.
И мащабируемост - искате двойно повече продуктивност, купувате още един Epson F2000. Искате още - купувате трети. Дори и с цената на автомат за нанасяне на оптимизатор за тъмен текстил, инвестицията в три принтера F3000 пак е пъти по-малка от "индустриалните" решения, но продуктивността е изравнена, дори надмината!


Да не коментираме надеждността - ако един от трите принтера F2000 случайно спре за ремонт, остават още два! Ако спре няколко-стотин-хиляди-левовият "индустриален" принтер - всичко спира. Важно е да се сравни и цената на резервните части - F2000 има само една печатаща глава, с 8 канала по 360 дюзи, коато цялата струва много по-мално от САМО ЕДНА от много "индустриални" пиезо-глави на "индустриалния" принтер.


Удължаването на гаранцията за F2000 струва доста под 2000 Евро на година, и общият период на гаранцията може да достигне 3 години - така е сигурно, че инвестицията ще се възвърне.

Всичко това е изиграло роля за присъждането на наградата на EDP. Наградата пък, от своя страна, ще изиграе също своята роля, когато се обмислят инвестициите в решение за печат върху текстил - когато експертите казват, че даден принтер е най-добър, те го правят само със сериозни аргументи.

Повече информация за Epson SureColor SC-F2000, както и за всички професионални и фото-принтери на Epson, можете да получите от екипа на FACTOR.BG.


FACTOR.BG е официалният дистрибутор и сервизен партньор на Epson, както и фирмата с най-много инсталирани принтери за директен печат върху текстил в България - над 50 инсталации за последните 6 години! На практика, това са много повече от всички други инсталации на Direct-to-garment принтери в България, от всички останали доставчици, взети заедно, дори включвайки и директно внесените от крайните клиенти "no-name" китайски машини.


Демонстрационни машини от всички модели, сертифицирани от Epson сервизни специалисти, винаги налични консумативи и резервни части на склад, дори принтери на склад за незабавна доставка - това за нас е нормално.print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Търговски сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама