ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet TEPEDE и TECKWIN на drupa 2008 с UV печатни решения на щанд С89-9, палата 3

TEPEDE и TECKWIN на drupa 2008 с UV печатни решения на щанд С89-9, палата 3

Понеделник, 26 Май 2008 ( прочетена 4813 пъти)


TEPEDE и TECKWIN на drupa 2008 ще акцентира върху принтирането с UV мастила.

За демонстрация ще бъдат изложени хибридният принтер ТeckThunder и плоскопечатният TeckStorm. Общото за двата принера е, че са петцветни и използват революционната XAAR технология Omnidot с варираща големина на капката. Вградени са 4 печатащи глави XAARJet 760 за печата на четирите основни цвята и 2 допълнителни глави XAARJet 500/40UV за печат с бял цвят. Големината на капката се променя от 8 до 40 пиколитра. Практически, това отменя необходимостта от използването на мастила LСyan и LМagenta, тъй като визуалната резолюция от 1440 dpi и възможността за печат в 6 степенна сива скала, дават фотографско качество на изображението. Благодарение на променящия се размер на капката, е възможен печат на детайли, по - малки от 4мм , тънки линии с точни и ясни контури.

TeckThunder е хибриден принтер, който позволява roll-to-roll печат и печат върху твърди материали с UV съхнещи мастила. Приема ролки с ширина до 168см. и тегло до 75кг. Главата се регулира автоматично във височина и позволява печат на твърди плоскости, с дебелина до 15мм. и тегло до 10кг.


TeckStorm е плоскопечатен UV принтер, печатащ върху различни плоскости, с дебелина до 5см. и тегло над 100кг. Могат да се печатат, както гладки плоскости, така и грапави и неравни повърхности . Печатаемата площ е 1,22х2,44м.

Революционната технология Omnidot на XAAR пести мастило и време за принтиране, но не и качаство.


На изложението ще бъде представена и напълно автоматизираната система за рязане по контур TeckRouter 1530 с вградена i-cut технология, която в съчетание с TeckThunder или TeckStorm образува цялостна print&cut система с висока резолюция на печат и рязане. Възможните материали за рязане са композитни плоскости, PVC и PMMA плоскости, ПДЧ и МДФ.
Специално внимание ще бъде обърнато и на опазването на околната среда и здравето на служителите. Тъй като UV печатът генерира количества вреден озон, TEPEDE се е погрижила и за преодоляването на този проблем. За целта е разработено устройство за пречистване на въздуха от солвент и озон VOKAL-3L.
Неговите предимства и достойнства, както и възможностите на другите машини ще могат да бъдат видени на drupa 2008 в Палата 3, Щанд С89-9.


Прочетете още:


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина, прав нож
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Книговезец на редовна смяна
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама