ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Tapematic CPrint печата върху 3D обекти

Tapematic CPrint печата върху 3D обекти

Сряда, 1 Февруари 2012 ( прочетена 2508 пъти)


Италианската компания Tapematic е единственият производител на дигитално печатно оборудване за печат върху сложни и криви повърхности.

Tapematic CPrintНовият принтер на компанията Tapematic CPrint печата с мастила (CMYK) с UV сушене върху 3D обекти от различни видове материали - пластмаси, стъкло и метал.

Цифровата струйна технология, която се използва позволява да се нанася без контактно изображение върху каквато и да е цилиндрична или огъната сложна твърда повърхност. Безконтактната технология на печат се използва за да се избегне проблема при печат на материали, при които има значително разстояние между печатащата глава и обекта за печат. Отпечатъкът създаден от CPrint е добре защитен, тъй като използват UV мастила, в резултат на което изображението е устойчиво на разтворители и механични въздействия.

С принтерите CPrint (модификация CPrintMini) може да се печата директно по страничните повърхности на капачките на бутилките и опаковките. Съчетано с отличното качество на печат тази функционалност на машината предпазва продукцията от фалшификати, имитиращи дизайна на оригиналната опаковка. Основните преимущества в сравнение с традиционните печатни способи са: ниска себестойност при малки тиражи, възможност за оперативна промяна на дизайна, съкратено време за подготовка за печат.

За печат на челни повърхности на цилиндрични изделия, фирмата Tapematic е разработила допълнителен модул към принтера наречен TPrint.
Той работи съвместно с CPrint и така се получава напълно автоматично производство на изделията.
Производителността на принтера CPrint е 4500 броя в час, а модела CPrintMini - 1000 броя в час. Себестойността на копието независимо от тиража е 0.005 евро на брой.

Основната област на използване на принтера е нанасянето на печат върху капачките и тапите на алкохолна продукция. В сравнение с традиционните технологии на печат – дълбок, флексопечат, топъл печат, използвани за такава продукция, принтерите на Tapematic се отличават със своята уникалност, поради невъзможността да бъде имитирана и фалшифицирана оригиналната продукция. Винаги във всяка производствена серия за печат могат да бъдат вкарани нови елементи в дизайна и така на практика се елеминира възможността за подправяне и фалшификация. Преимущество на принтера CPrint е и това че може да работи с най-различни по форма, материал и дизайн капачки и тапи на различните производители на алкохолна продукция. Принтерът CPrint изпълнява и главното условие за този вид изделия – може да печата върху капачки с диаметър от 25 до 50 мм. и с височина до 100 мм.

Източник: www.tapematic.it
Написа инж. Васил Станев

print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама