ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Tapematic CPrint печата върху 3D обекти

Tapematic CPrint печата върху 3D обекти

Сряда, 1 Февруари 2012 ( прочетена 2393 пъти)


Италианската компания Tapematic е единственият производител на дигитално печатно оборудване за печат върху сложни и криви повърхности.

Tapematic CPrintНовият принтер на компанията Tapematic CPrint печата с мастила (CMYK) с UV сушене върху 3D обекти от различни видове материали - пластмаси, стъкло и метал.

Цифровата струйна технология, която се използва позволява да се нанася без контактно изображение върху каквато и да е цилиндрична или огъната сложна твърда повърхност. Безконтактната технология на печат се използва за да се избегне проблема при печат на материали, при които има значително разстояние между печатащата глава и обекта за печат. Отпечатъкът създаден от CPrint е добре защитен, тъй като използват UV мастила, в резултат на което изображението е устойчиво на разтворители и механични въздействия.

С принтерите CPrint (модификация CPrintMini) може да се печата директно по страничните повърхности на капачките на бутилките и опаковките. Съчетано с отличното качество на печат тази функционалност на машината предпазва продукцията от фалшификати, имитиращи дизайна на оригиналната опаковка. Основните преимущества в сравнение с традиционните печатни способи са: ниска себестойност при малки тиражи, възможност за оперативна промяна на дизайна, съкратено време за подготовка за печат.

За печат на челни повърхности на цилиндрични изделия, фирмата Tapematic е разработила допълнителен модул към принтера наречен TPrint.
Той работи съвместно с CPrint и така се получава напълно автоматично производство на изделията.
Производителността на принтера CPrint е 4500 броя в час, а модела CPrintMini - 1000 броя в час. Себестойността на копието независимо от тиража е 0.005 евро на брой.

Основната област на използване на принтера е нанасянето на печат върху капачките и тапите на алкохолна продукция. В сравнение с традиционните технологии на печат – дълбок, флексопечат, топъл печат, използвани за такава продукция, принтерите на Tapematic се отличават със своята уникалност, поради невъзможността да бъде имитирана и фалшифицирана оригиналната продукция. Винаги във всяка производствена серия за печат могат да бъдат вкарани нови елементи в дизайна и така на практика се елеминира възможността за подправяне и фалшификация. Преимущество на принтера CPrint е и това че може да работи с най-различни по форма, материал и дизайн капачки и тапи на различните производители на алкохолна продукция. Принтерът CPrint изпълнява и главното условие за този вид изделия – може да печата върху капачки с диаметър от 25 до 50 мм. и с височина до 100 мм.

Източник: www.tapematic.it
Написа инж. Васил Станев

print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД

Книговезец на редовна смяна
гр. София
фирма ДотБрейн

Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама