ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Tesa BevSeal – иновация срещу фалшификацията на алкохолни напитки

Tesa BevSeal – иновация срещу фалшификацията на алкохолни напитки

Сряда, 1 Април 2015 ( прочетена 2025 пъти)


За ценителите на вина и алкохолни напитки те са не само наслада, но съществена финансова инвестиция. Именно поради това производителите на фалшив алкохол са голям проблем, както за потребителите, така и за самите производители.

 

Ново решение за защита на алкохолни търговски марки, бе представено от Tesa на изложението Wine Track във френския град Бон на 13 март тази година. То се нарича BevSeal и надеждно предпазва оригиналните бутилки от повторно пълнене с фалшив алкохол. За целта са използва комбинация от технологии за разработване на стикер, който се залепя на гърлото на бутилката върху опаковката, предпазваща капачката. Стикерът не може да бъде премахнат нито чрез ниска, нито чрез висока температура без да се наруши неговата цялост. Така търговците на дребно и потребителите могат да удостоверят дали дадена бутилка е била отваряна.

Предпазният стикер съдържа и уникален код с индивидуална последователност от букви и цифри за всяка отделна бройка. Това кодиране се повтаря в ралични елементи, някои от които са скрити, и дава по-голяма сигурност от използването на холограми върху етикетите.

Проверка за оригиналността на дадена бутилка може да се постигне и чрез смартфон. Това става чрез мобилното приложение TESA Direct, което производителите на алкохолни напитки могат да внедрят в своето производство. Проверката става чрез QR-код, който се предава чрез шифрована връзка за проверка в база данни. Също така чрез това приложение всяка бутилка може да бъде проследена по веригата за доставки, което е особено ефективно при производителите на изискани вина.  


Източник: http://www.packagingeurope.com/
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама