ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Thermoflexx 80 - най-голямото Ctfp на Xeikon

Thermoflexx 80 - най-голямото Ctfp на Xeikon

Понеделник, 9 Септември 2013 ( прочетена 1293 пъти)


Новия експонатор за флексопластини е предназначен за широкоформатни флексопечатни машини, печатащи гъвкави и картонени опаковки.

termoflexx 80

Thermoflexx 80 експонира полимерни пластини с резолюция от 2400 до 5080 dpi със скорости до 3,75 м2/ч. Максималният размер на флексопластината, която може да бъде експонниирана достига до впечатляващите 1,3x2 метра. Според производителите, след очакван ъпдейт на машината през 2014 година, производителността ще се увеличи значително.

Сред особеностите на машината са система за фиксиране на пластината, която улеснава зареждането и разтоварването на пластината от устройството, което е изключително важно при широкия формат флексопластини.  Пластините могат да се фиксират с вакуум или магнит. При Thermoflexx 80 не е необходимо обрязване на пластината за да съответства на ваккумната зона, тъй като е оборудван с вакуумен плъзгач.

Новият модел експонатор за флексопластини се очаква да влезе в продажба през декември 2013. Самата машина може да се види по време на изложението LabelExpo Europe 2013.

Източник: www.thermoflexx.com
Новината е интересна заради спецификата на машината и най-вече възможността да експонира много големи флексопластини. За съжаление в България подобно оборудване едва ли би имало икономическа ефективност за купувачите му. Алтернатива на това може би е услуга, която вече има реализация в страната като услугата на Вълканов Трейд Екуипмънт с единствената в България машина за монтаж и закрепване върху специална подложка.


Tърговската марка Thermoflex стана собственост на Xeikon след като бе закупена от Kodak миналата година.


 print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама