ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Toppan създаде първата в света система за генериране на моаре

Toppan създаде първата в света система за генериране на моаре

Неделя, 1 Септември 2019 ( прочетена 461 пъти)


Японската компания Toppan създаде първата в света система за генериране на моаре при всякакъв тип изображения. Компанията иска да превърне този дефект при печата в привличащи вниманието ефекти, спомагащи визуалното въздействие на принтираните материали.

Toppan

 

Посредством добавяне на два отделни слоя към изходния файл могат да се постигнат различни ефекти, сред които 3D, динамичност, дълбочина, отклонения в цветовата наситеност и други. Визуалните илюзии се постигат чрез отпечатване върху различни медии и/или добавяне на такива между двете изображения. Иновацията е подходяща за най-различни промоционални инструменти, табели и предупредителни знаци.

 

ToppanТехнологията на Toppan постига визуално въздействие чрез прост процес. При него се премахва необходимостта от използване на лентикулярни лещи, което от своя страна води до редуциране на преките разходи и времето за изработка. Резултатът е базиран на сериозни изследвания в опита за избягване на моаре ефекта при печат. Извеждането на предимствата и възможността за контрол върху дефекта раждат тази иновация. В бъдеще ще се работи допълнително над засилване на видимостта, възможност за пълноцветни дизайни и подобряване на скоростта за обработка.Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.toppan.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама