ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Toshiba представи машина, позволяваща отпечатване и изтриване

Toshiba представи машина, позволяваща отпечатване и изтриване

Петък, 23 Юни 2017 ( прочетена 1361 пъти)


Вместо да рециклират хартията, която се използва за отпечатване на временни документи, потребителите и организациите вече могат да изтрият съдържанието и да използват повторно бланката.

Toshiba представи машина, позволяваща отпечатване и изтриване

 

Всичко това е възможно само с натискането на един бутон на представената от Toshiba e-STUDIO™4508LP, поради използването на нов модел син тонер (в допълнение към черния), позволяващ изтриване на цялото отпечатано съдържание. Моделът позволява, както отпечатване в черно, така и копиране, и последващо изтриване, но само на отпечатъка със син тонер. Изборът на тонер се базира на набор от правила, които се задават от потребителя. Отпечатването с изтриваемия тонер става със скорост от 35 копия в минута, докато при използването на стандартния черен тонер тя достига до 45 страници в минута.

Видео от представянето на самата технологията през 2012 година:Технологията на изтриване на синия тонер е посредством нагряване. По данни на компанията по този начин един лист може да се използва отново до 5 пъти. Освен синият тонер от компанията планират в бъдеще да предложат и други цветове, позволяващи изтриване.

Освен чрез подаване на хартията и натискане на бутона „изтрий”, съдържанието може да се заличи и с помощта на опционалното устройство за повторно използване на хартия e-STUDIORD301. Характерното при него е, че то може също така да сканира и архивира документи и по този начин позволява повторното използване на хартията.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: news.toshiba.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама