ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Twine – новаторска технология, оцветяваща конци за незабавна употреба

Twine – новаторска технология, оцветяваща конци за незабавна употреба

Понеделник, 12 Ноември 2018 ( прочетена 880 пъти)


Технологията за дигитално селективно обагряне на конци, разработена от израелската компания Twine, се очертава като нещото, което ще промени сериозно в бъдеще областта на шивашката, бродерийната и тъкачната промишленост.

Twine оцветяване на конци

 

Решението дава възможност за боядисване на бял конец в променливи цветове по екологичен, безводен процес, като готовият продукт може да бъде използван моментално.

 

Twine оцветяване на конциВ допълнение е разработено и мобилно приложение „True Color Capture“, с което могат да се уловят цветовете на даден обект (кърпа или дреха) и по този начин прецизно да се произведе същият цвят конец, с който да се извърши брандирането.За производството се използва машина с компактни размери, която заобикаля дългия и тромав настоящ процес на оцветяване на конците. Технологичното решение е с много ниска консумация на електроенергия и почти нулев брак. Twine са разработили свои собствени екологично чисти мастила, които почти не генерират отпадъци при производството.Създаденият продукт отговаря на най-високите индустриални стандарти и е издръжлив на светлина, изпиране, търкане и други въздействия, като същевременно гарантира хомогенност на цвета.

Технологията представлява особен интерес за всички, работещи в шивашката, бродерийната и тъкачната промишленост. Тя вече е номинирана и спечели няколко награди за иновация в бранша, а наскоро бе направена и първата инсталация в Израел. Не е тайна и фактът, че един от основните инвеститори в Twine е самият Бени Ланда чрез своята компания Landa Ventures.Текста написа: Антон Даскалов
Източник: twine-s.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама