ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Twine – новаторска технология, оцветяваща конци за незабавна употреба

Twine – новаторска технология, оцветяваща конци за незабавна употреба

Понеделник, 12 Ноември 2018 ( прочетена 715 пъти)


Технологията за дигитално селективно обагряне на конци, разработена от израелската компания Twine, се очертава като нещото, което ще промени сериозно в бъдеще областта на шивашката, бродерийната и тъкачната промишленост.

Twine оцветяване на конци

 

Решението дава възможност за боядисване на бял конец в променливи цветове по екологичен, безводен процес, като готовият продукт може да бъде използван моментално.

 

Twine оцветяване на конциВ допълнение е разработено и мобилно приложение „True Color Capture“, с което могат да се уловят цветовете на даден обект (кърпа или дреха) и по този начин прецизно да се произведе същият цвят конец, с който да се извърши брандирането.За производството се използва машина с компактни размери, която заобикаля дългия и тромав настоящ процес на оцветяване на конците. Технологичното решение е с много ниска консумация на електроенергия и почти нулев брак. Twine са разработили свои собствени екологично чисти мастила, които почти не генерират отпадъци при производството.Създаденият продукт отговаря на най-високите индустриални стандарти и е издръжлив на светлина, изпиране, търкане и други въздействия, като същевременно гарантира хомогенност на цвета.

Технологията представлява особен интерес за всички, работещи в шивашката, бродерийната и тъкачната промишленост. Тя вече е номинирана и спечели няколко награди за иновация в бранша, а наскоро бе направена и първата инсталация в Израел. Не е тайна и фактът, че един от основните инвеститори в Twine е самият Бени Ланда чрез своята компания Landa Ventures.Текста написа: Антон Даскалов
Източник: twine-s.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на офсетова машина формат 50х70
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална машина (тясноформа...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама