ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Vareo на Muller Martini впечатли посетителите на Hunkeler Innovationdays

Vareo на Muller Martini впечатли посетителите на Hunkeler Innovationdays

Вторник, 3 Март 2015 ( прочетена 2003 пъти)


Световната премиера на Vareo беше основна атракция на щанда на Muller Martini на Hunkeler Innovationdays в Люцерн. Голям брой посетители искаха да видят системата за лепене на книги, която има три стяги, всяка от които се управлява независимо чрез серводвигател.

Vareo на Muller Martini

 

Muller Martini показа на живо Vareo, система, която предлага максимална гъвкавост и производителност до 1350 цикъла на час. Машината беше демонстрирана в Люцерн в гъвкаво решение, със системи на партньорите Hunkeler, Heidelberg, ATS и Polar, което позволява цялостно производство на книги на павилиона. То се състои от дигитално отпечатано съдържание (на рола) и корица, които се скрепват с топло лепило и се режат тристранно. В тази конфигурацията следенето за съвпадение на корица и тяло ставаше с помощта на баркодове.

Идеален за къси тиражи

„Vareo е брилянтна машина,“ каза Gottfried Leuenberger, началник на довършителния отдел на швейцарската компания W. Gassmann AG. „Подобни решения са нужни, защото тиражите стават все по-малки. Особено впечатление ми направи изключителното качество на крайния продукт.“ Trond Erik Isaksen, основател и управител на Livonia Print в Рига, Латвия, също беше ентусиазиран от Vareo: „Перфектната машина за цифров печат – идеална за къси тиражи.“

За Samir Graba, управител на Société Imprimerie Beta в Ариана, Тунис, Vareo е „идеалното модулно решение за дигитален печат, но също така за средни тиражи от офсетов печат. Мисля, че новата технология на Vareo е много интересна – това е малка, но хитра машина.“

Мултифункционална машина за офсет и дигитален печат

Samir Graba подчерта, че благодарение на отличното си съотношение цена-производителност, Vareo не само е подходящ за цифрови тиражи, започващи от едно копие, но е подходящ и за средни тиражи, независимо дали са произведени чрез цифров или офсетов печат. Това го прави идеалната система за специалисти по книговезане и печатници, които работят с конвенционални технологии и планират да навлязат или вече са навлезли в цифровия печат.

Гъвкавостта на Vareo позволява използването използването му за разнообразни приложения. Фотокниги, персонализирани каталози и висококачествени брошури, могат да бъдат произвеждани изгодно, благодарение на краткото време за подготовка (под една минута за формати от A4 до A5). Това е незаменимо за ултракъси тиражи и кратки срокове за производство. Така висококачествени книги могат да бъдат произвеждани изключително бързо и първото копие има търговски вид.

Presto II Digital като колонаборна машина

Освен Vareo, Muller Martini показа на щанда си на Hunkeler Innovationdays как системата Presto II също е идеално решение за набиране на коли. Той може да се използва за производство както на офсетово, така и на дигитално отпечатани продукти. Отпечатаните чрез дигитален печат коли на изложението бяха сгъвани чрез сгъвачка TH 56 и набирани чрез Presto II Digital преди завършеното книжно тяло да бъде залепено с Vareo.

„Тъй като сега сме активни и в дигиталния печат,“ обясни Gottfried Leuenberger, „аз, разбира се, следя въпроса отблизо. Нашата система за телово шиене Primera е готова за цифров печат, заради което разгледах внимателно опциите за онлайн довършване, предложени от Muller Martini в the Presto II Digital. Защото няма съмнение, че дигиталният печат е бъдещето.“ Въпреки че Livonia, в която има 20 системи от Muller Martini (само една от които е на повече от 5 години), не произвежда тиражи от по-малко от 500 броя, за Trond Erik Isaksen беше интересно „да види какво се случва на пазара за къси тиражи. Тъй като през 2015 няма друго значимо шоу, Hunkeler Innovationdays за мен беше златна възможност да видя нововъведенията на производителите на машини след Drupa 2012.”

“Посоката е ясна – къси тиражи“

ABC Press от ЮАР, също е свързана с Muller Martini от дългогодишно партньорство, базирано на три машини за концево шиене на книги Ventura, две системи за лепене на книги Acoro A5, линия Diamant и телова шивачка 335. Компанията в момента иска да навлезе дигиталния печат. „Защото виждаме същата тенденция,“ каза Roger Gladwell, CТP мениджър, „на ясно преминаване към по-къси тиражи по-често повтаряне на поръчките. Затова за нас беше особено интересно да видим довършителните решения на Muller Martini“ в Люцерн.

Източник: пресинформация на Muller Martini
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама