ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Vybrant F1600 – солвентен принтер с UV сушене от Fujifilm

Vybrant F1600 – солвентен принтер с UV сушене от Fujifilm

Понеделник, 12 Май 2014 ( прочетена 1184 пъти)


Fujifilm представи първия си солвентен UV принтер Vybrant F1600. Той е с ширина на печат 1,6 метра и е базиран на Mimaki JV400-160SUV, но използва собствената система мастила и технология за сушене на Fujifilm.

 

Четирицветният принтер за печат от рола на рола с ширина 1620 мм използва новата технология за мастила на Fujifilm FUZE, която за пръв съчетава компонент за UV сушене със солвент на водна основа.

 

Gary Barnes, продуктов мениджър на широкоформатните системи във Fujifilm Speciality Ink Systems, каза: „Стратегията на Fujifilm винаги е била насочена към UV сушенето, но чувстваме, че печатът от рола на рола ще играе все по-голяма роля, а за да го направите ефективен, трябва да имате мастило с правилните характеристики.“

 

2014_05_12_a3rc

 

UV мастилата имат предимството, че се изсушават моментално и са издръжливи на надраскване, а солвентните мастила се нанасят на по-тънък слой и са по-гъвкави, имат по-добра адхезия към някои материали и изображенията, отпечатани с тях са с по-висока рязкост заради по-малкото нарастване на точката спрямо UV мастилата.

 

Barnes каза: „Използването на солвентен носител осигурява нанасяне на по-малко мастило, спрямо UV технологията, защото при UV 100% от компонентите в мастилото – всички полимери, мономери и пигменти се превръщат в мастилен филм, докато при солвентните мастила до 95% от мастилото е носител, който се изпарява като остава само смолата и пигментите.

Скоростта на печат на Vybrant F1600 е същата като на устройството на Mimaki - високоскоростен режим с 900x900dpi и 18,1 кв. м. в час и стандартен режим с 14,2 кв. м. в час и 900x1200dpi. Fujifilm ще покаже Vybrant на Fespa Digital 2014.

 

Източник: outputmagazine.com

Текста написа: Мартин Новев

 print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама