ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Wallpen създаде устройство за директен печат върху стени

Wallpen създаде устройство за директен печат върху стени

Вторник, 28 Ноември 2017 ( прочетена 1095 пъти)


Иновативно и изключително практично решение за директен печат върху стени (вътрешни и външни), използващо мастиленоструйна технология от Xaar, бе представено в Германия от Wallpen.

директен печат върху стениПатентованото технологично решение представлява широкоформатна UV печатаща система за вертикални повърхности. Тя позволява отпечатване на брилянтни, издържливи изображения с висока резолюция върху широк набор от повърхности, включително: гипс, тапет, дърво, камък, пластмаса, фаянс, стъкло, метал и бетон.

Разработката на устройството е отнела 2 години и включва в себе си 15 патента. За печатащата част се използва глава Xaar 128, а машината е снабдена с лазер за проследяване и регулиране на печата при неравности върху повърхността. Това позволява да се създават изображения с височина до 4 метра и практически неограничена ширина. Производителността за час е 4 квадратни метра при резолюция 370х600 dpi. Новият принтер се характеризира и с компактен размер, който може да се побере в средна по размер кола и лесно да бъде транспортиран. За настройка е необходим един човек, като същата отнема около 5 минути.

Според създателите на машината, тя е перфектното решение за печат в търговски помещения, болници, обществени сгради, офис помещения, музеи и други. Интерес към технологията е проявен от широк кръг индустрии, включително такива ивзън печата.

Вижте видео с работата на машината:Текста написа: Антон Даскалов
Източник: wallpen.comprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
ПЕЧАТАР МАЛЪК ФОРМАТ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама