ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet X-Rite eXact Xp позволява точно измерване на цвета върху гъвкаво фолио

X-Rite eXact Xp позволява точно измерване на цвета върху гъвкаво фолио

Вторник, 19 Април 2016 ( прочетена 3461 пъти)


Новата опция е базирана на платформата на eXact спектрофотометрите. Новото ръчно устройство служи за по-добро разбиране, контрол и управление на цветовете в цялата верига на производството на гъвкави опаковки.

X-Rite eXact Xp

 

Измерването на цветовете върху гъвкаво фолио може да бъде сериозно предизвикателство. За някои типове фолио, ориентацията на инструмента за мерене спрямо посоката на екструдиране на материала може да въздейства на резултатите. С eXact Xp, X-Rite предлага решение за това предизвикателство със специални подобрения, които помагат на потребителите точно и с постоянни резултати да мерят върху разнообразни фолиа, включително материали за ламиниране и базови структури.

„Цената на това да сгрешите цвета на опаковка може да бъде значителна,“ казва Chris Winczewski, вицепрезидент на продуктовия маркетинг, X-Rite. „Производител на опаковки, който получава отклонения при измерването на цвета рискува клиентите да откажат продукция, което води до загуба на време и пари. Новият X-Rite eXact Xp се справя с уникалното предизвикателство на работата с гъвкави материали и може да бъде използван като част от цялостния процес. С X-Rite eXact Xp за измерване, PantoneLIVE™ като база данни с надеждни цифрови стандарти за цветовете и ColorCert®: X-Rite Edition за статистически контрол на процесите, производителите на опаковки могат да осигурят нови нива на контрол на цвета и да подобрят продукцията си.“

X-Rite eXact Xp поддържа режими на измерване M0, M1, M2 и има същите възможности като другите устройства в гамата спектрофотометри, включително X-Rite eXact Scan. Той има пълна поддръжка на ISO стандартите за измерване на цветовете. Налице е и съвместимост със стандартните режими за измерване на печатни материали eXact. eXact Xp има поддръжка от всички софтуерни решения от семейството eXact, X-Rite ще бъде показан на drupa 2016.

Източник: пресинформация на X-Rite
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама