ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet XEROX придоби XMPie

XEROX придоби XMPie

Сряда, 18 Октомври 2006 ( прочетена 1914 пъти)


Корпорацията Xerox придоби за 54 милиона долара софтуерната компания XMPie. Сделката ще подсили връзката между бизнеса с персонализирана информация, дигиталния печат и web маркетинга.

Корпорацията Xerox придоби за 54 милиона долара софтуерната компания XMPie. Частната американска компания XMPie е лидер в доставката на софтуер за работа с променлива информация, който дава възможност за реализиране на маркетингови програми с персонализирани данни. Тези програми комбинират комуникационни канали, като дигитално отпечатана директна поща, Web, e-mail и други методи за достигане до клиенти, чрез персонализирани маркетингови материали, които са много по-ефективни от кампаниите без индивидуални послания.

Базираната в Ню Йорк XMPie е специализирана в създаването на софтуер, който позволява на графични дизайнери, маркетингови компании и принт-шопове да създават материали с персонално обръщение, както и с допълнителна информация и изображения, в зависимост от интересите и предпочитанията на клиентите. Освен създаването на таргетирани печатни материали, като брошури, каталози и др., софтуерът на XMPie може автоматично да генерира и разпраща електронни писма, които да насочат клиентите към Web страници, отговарящи на техните интереси.

За реализиране на такива интегрирани маркетингови кампании са подходящи професионалните дигитални печатни системи, като Xerox iGen3®. Digital Production Press, които произвеждат висококачествени персонализирани маркетингови материали.

Прогнозите на InfoTrends сочат, че пазарът на променлива информация, който използва софтуери като тези на XMPie, ще утрои своя ръст в САЩ. Очаква се той да достигне до 16.6 млрд. долара през 2009 г., т.е реализиране на скок от 26 процента, в сравнение с 2004 г, когато като стойност пазарът е бил $5.3 млрд. долара.

Софтуерните програми на XMPie са съвместими с индустриални стандарти в принт-технологиите, наложени от компании като Adobe Systems Inc. XMPie може да предложи развитие на клиентски Web сайтове за online покупки и да използва единна база данни, за да генерира печатни и Web страници, проследяване на обратната връзка и Web трафика, като така отчита ефективността на маркетинговите кампании.

Най-популярният и награждаван софтуер за персонализирана информация на XMPie е uImageTM . Той дава възможност на маркетолозите да разширят своите канали за персонализирана информация към клиента, чрез включване на лично обръщение и послание в напр. корици на списания, книги, календари, туристически брошури и др. Тези елементи могат да се вграждат във фотографии, в дизайна на пътни знаци, дрехи, сгради, автомобили и други обекти.

След придобиването на компанията от Xerox, XMPie ще запази свето име и ще продължи да функционира като отделна единица, да развива досегашния си предмет на дейност – в услуга на своите настоящи клиенти и бизнес партньори, а също и на Xerox. Компанията запазва и главния си офис в Ню Йорк и изследователските си структури в Израел. Г-н Якоб Айзъкович остава начело на компанията. Той е неин основател и директор от април 2005 г.

Пазарната стратегия на Xerox е да открива успешни компании на нишови пазари, които компании отговарят на политиката на Xerox в областта на иновациите, персонализираните услуги и управлението на документи. Сделката с XMPie е втора за Xerox през тази година. През юли т.г корпорацията придоби Amici LLC.

Примери за персонализиране на информация /части от календар/.-XXX-

XEROX е лидер в производството на целия спектър от цифрово печатно оборудване, от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване на ефективността на работата и доходността на бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международни корпорации. Днес компанията работи в повече от 130 държави и произвежда повече от 200 нови продукта на година. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 22 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълен спектър от услуги, свързани с продажба и техническо обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете - www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:


Валентин Митев, Marketing communication specialist, Xerox Bulgaria, тел: 976 69 20, valentin.mitev@xerox.com
Ралица Николова, PR Manager, New Moment PR, тел: 963 04 66, raly@newmoment-bg.com


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Technical Assistant Packaging
гр. София
фирма ФИКОСОТА ООД

Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама