ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Xaar назначава професор Neil Hopkinson, за да подсили бизнеса си с 3D печат

Xaar назначава професор Neil Hopkinson, за да подсили бизнеса си с 3D печат

Понеделник, 11 Януари 2016 ( прочетена 1056 пъти)


Световният лидер в областта на инкджет печата Xaar назначи професор Neil Hopkinson за директор на 3D печата. Професор Hopkinson, който ще се присъедини към Xaar през март 2016, е изобретателя на HSS технологията.

Hopkinson

 

Професор Hopkinson има 19 годишен опит в адитивната производствена технология, натрупан в Университета на Шефилд, университета в Лъфбъроу, университета Де Монтфорт, 3D Systems и университета на Нотингам. Ролята на му в Xaar е да изгради екип от световна класа, който да продължи разработването на HSS технологията, както и на други адитивни процеси. Фокусът на екипа ще е да ускори успеха на OEM партньорите на компанията в областта на адитивното производство.

HSS е революционна технология, която използва мастиленоструйни печатащи глави и инфрачервени нагреватели, за да произвежда продукти слой по слой чрез нанасяне на прахообразен полимерен материал с много по-високи скорости в сравнение с други адитивни производствени процеси.

Професор Hopkinson вече е постигнал значителен успех в управление иновативния проект Factum. Този тригодишен проект, който завършва през 2016 целеше да разработи снабдителна верига и възможности за пълноценно производство с нови адитивни технологии за приложение в значими сектори на промишлеността в икономиката на Великобритания.

Програмата има три ключови партньора: Unilever (бързооборотни стоки), BAE Systems (въздухоплаване) и Cobham Technical Services (космически технологии и комуникации). Ролята на Xaar, която е основна за проекта, е да оптимизира представянето на специализираните течности от други доставчици за работа с инкджет главите си, които са сред водещите на пазара.

„Индустриалният 3D печат навлиза във важна фаза на зрялост и съм развълнуван да се присъединя към Xaar в този критичен момент,“ коментира професор Hopkinson. „Ясно е, че мастиленоструйният печат е важна технология, която ще помогне за увеличаване на мащаба на 3D печатния сектори и превръщането му в естествен елемент за масовото производство. В ролята си на доставчик за производители на печатна техника по целия свят, Xaar е в силна позиция, от която да ускори приемането на HSS технологията в няколко ключови области.”

Източник: xaar.com

Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД

Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама