ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Xaar пусна нова печатаща глава за керамика

Xaar пусна нова печатаща глава за керамика

Четвъртък, 9 Октомври 2014 ( прочетена 1730 пъти)


За разлика от другите аналози, Xaar 001 генерира обем на капките до 200 нанолитра.

Xaar пусна нова печатаща глава за керамика

 

Xaar пуснаха на пазара пиезо-мастиленоструйни печатащи глави, предназначени специално за печат върху керамика. За разлика от "полиграфическите" глави с обем на капките, изчисляван в пиколитри, новата "керамична" глава Xaar 001 генерира капки до 200 нанолитра, което позволява с нея да се нанасят покрития като мастила с тежки пигменти с размер до 25 µm.

Главите Xaar 001 могат да нанасят до 700 г/м2 покритие на част, което позволява на повърхността да се образува контрастен релеф. Според Xaar, този подход е значително по-евтин и по-ефективен, отколкото други подобни технологии, както и позволява "миксиране" на ефектите в рамките на един напечатан продукт. Освен това, главите на Xaar позволяват на медиите(продуктите) да се нанасят специални покрития: антибактериални, антиплъзгащи, водоотблъскващи и така нататък.

Сред другите характеристики на новите печатащи глави могат да се отбележат системата за рециркулация на мастилото и вакуумно почистване на дюзите, което гарантира постоянното поддържане големите частици в суспензия, свеждане до минимум на прекъсванията на производството, които могат да причинят запушените дюзи и гарантира бързото стартиране и бързото възстановяване от механични вибрации.

Световният дебют на мастиленоструйните глави за печат върху керамика Xaar 001, се състоя на изложението Tecnargilla, което се проведе през септември в Римини (Италия). Там производителят, заедно със своя партньор Intesa Sacmi са демонстрирали новата глава на принтера DHW 700.

Източник: www.printdaily.ruprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама