ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Xeikon представи високоскоростната етикетна цифрова машина Cheetah

Xeikon представи високоскоростната етикетна цифрова машина Cheetah

Четвъртък, 11 Септември 2014 ( прочетена 1930 пъти)


Xeikon представи нова високоскоростна цифрова печатна машина за етикети, Cheetah, която е с над 56% по-бърза от актуалния си еквивалент, Xeikon 3300.

Xeikon Cheetah

Xeikon Cheetah, която е кръстена на най-бързият бозайник, ще излезе на пазара през 2015. Тази ролна машина има максимална скорост на печат от 30 метра в минута (в зависимост от дебелината на материала), при резолюция от 1200 точки на инч. Това е равносилно на максимална скорост на печат от 594 кв. м. в час.

Patrick Van Baelen, вицепрезидент на глобалния маркетинг на Xeikon, каза, че „увеличаването на скоростта е огромен скок в технологията на дигиталните печатни машини“ и добави, че е „трудно да се надцени значимостта на това постижение.“ За сравнение, актуалната най-бърза преса на Xeikon – 3300, която също работи на рола с ширина 330 мм, има максимална скорост на печат от 19,2 метра в минута или 380 кв. м. в час.

Поддържаните медии и за двете машини са с плътност от 40 до 350 грама на кв. м.Xeikon Cheetah ще използва нискотемпературния тонер Xeikon ICE има има същата петцветна едностранна конфигурация като Xeikon 3300.

Според производителя, новата цифрова машина предлага реална разделителна способност от 1200x3600dpi. Стандартната конфигурация ще бъде CMYK и бяло мастило, но петата секция може да се използва и за добавяне на цветове за разширяване на цветовата гама (включително червено, зелено, синьо, оранжево или допълнителна магента) или секюрити тонер.

Източник: Xeikon
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитални печатни машини
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама