ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Xerox замени продуктовата линия DocuColor с Versant 2100

Xerox замени продуктовата линия DocuColor с Versant 2100

Неделя, 27 Април 2014 ( прочетена 1223 пъти)


Xerox представи нова производствен принтер от средния клас, Versant 2100, който е позициониран между базовите J75, Color 800/1000 и предназначените за по-високо натоварване iGen.

Versant 2100

 

Versant 2100 заменя DocuColor 8080. Продуктовият маркетинг мениджър на Xerox Graphic Communications Business Group за производствени цветни печатни машини Chris Irick изтъкна, че новата платформа Versant има „чисто нов, изцяло преработен дизайн“. „Това не е обновяване на технологията DocuColor, нито обновяване на технологията Color Press. Това е чисто нова технология с вълнуващи възможности,“ добави той.
 
Това дава възможност за печат на 100 страници A4 в минута на хартии от 52 до 300 грама на кв. м. и 80 страници в минута на 301-350 грама на кв. м. Новите възможности включват възможност за работа със същата гама медии като Color Press (включително лен, полиестер и винил), нова система Auto Sheet Clearing и подобрен печат при цветност 4+1.

Versant 2100 има автоматизиран контрол на цветовете, създаване на профили за подравняване на изображението спрямо хартията и по-бързо управление на цветовете с по-малко технологични загуби.  Системата осигурява и поддържане на добър регистър на изображението с помощта на технологията Production Accurate Registration.

Качеството на изображението е подобрено – възможен е печат на плавни преливки, снимки, графики и текст в висока рязкост, благодарение на новата Ultra HD разделителна способност. Печатът вече е с разделителна способност от 1200х1200 точки на инч  и 10-битова дълбочина на цвета – това са с 300% повече пиксели и и по-точно възпроизвеждане на цветовете спрямо стандартните за този клас машини 600 x 600 точки на инч.Според Xerox новата печатна система печата брилянтни и живи изображения с тонера с нисък гланц EA. Машината осигурява и постоянно възпроизвеждане на цветовете.

Предлагат се три опции за контролера - Xerox EX и EX-P 2100 сървъри, базирани на Fiery, и сървърът Xerox FreeFlow.

Източник: news.xerox.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нов (ножар)
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама