ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Xerox навлиза по-сериозно при мастилено-струйните технологии

Xerox навлиза по-сериозно при мастилено-струйните технологии

Понеделник, 26 Юли 2010 ( прочетена 1054 пъти)


Патентована мастилена технология предлага блестящо качество на изображението при ниски разходи, на обикновена хартия.

Корпорация Xerox представи нова производствена мастилено-струйна технология, работеща с непрекъснато подаване на хартия.

Мастилено-струйната система е задвижвана от 56 високоустойчиви пиезо-електирчни печатни глави с повече от 49 000 дюзи, които изстрелват почти 2 милиарда капки мастило в секунда. Всяка капка се нанася върху хартията с прецизно пикселно позициониране, тъй като производствената система произвежда повече от 2 000 цветни изображения в минута. Тази технология е предназначена за произвеждане на цветни отпечатъци с високо качество върху нискобюджетни хартии с close-loop controls и осигурява изключителна надеждност в производствената печатна среда.

„Xerox отдавна е признат за лидер в разработването на базирани на тонер технологии за графичната индустрия, а сега показва значителния си опит в мастилено-струйните технологии,” каза Джим Хамилтън, директор на Консултантски Услуги за Производствен Хардуер в InfoTrends.

„Живи” цветове върху нискобюджетни хартии
Тази технология може да произвежда до 152, 4 метра в минута при по-леки хартии, като спестява пари на доставчиците на печатни услуги и пощадява 2 000 дървета годишно.

Мастилено-струйната технология на Xerox предлага изображения с живо качество, при ниски разходи, върху необработени хартии без никакви специални покрития или слепващи агенти. Това е възможно благодарение на високо-скоростните, революционни възможности, които включват сензор за прецизен контрол на всяка мастилено-струйна дюза в движение, компенсирайки автоматично всяка пропусната дюза.

„Тази дигитална производствена технология е изключително постижение на изследователската и инженерната дейност, освен това е пример за това как нашата уникална диференцирана мастилена технология може да отговори на нуждите на клиентите на печатна продукция.” каза Софи Вандебрук, главен изпълнителен директор Технологии и президент на Xerox Innovation Group

Нововъведенията
Технологията включва нововъведения, базирани на повече от 2000 патента, разработени от изследователи и учени в лабораториите на Xerox в Уилсънвил (САЩ), Торонто (Канада) и Уебстър (Ню Йорк). Нововъведенията включват:

Високоустойчиви печатни глави
– Доказана технология, по която Xerox е произвел над един милион печатни глави. Печатната глава от неръждаема стомана е приблизително с размера на две тестета карти, а върху нея са разположени 800 микроскопични дюзи – всяка два пъти по-тясна от човешки косъм.
Дизайнът на печатната глава позволява различни режими при широко-форматен печат – максимум до 50, 2 cm. 56-те печатни глави работят заедно, с цел постигане на високо скорост, четири цвята и резолюция от 600 dpi.

Нов сензор за точност при нанасяне на изображението – В основата на уникалната технология на Xerox е сензорът, който сканира милиардите капки в секунда, за да отчете, че попадат точно там където трябва. Интелигентен скенер следи всяка печатна глава и автоматично настройва подравняването при нужда.
За разлика от други мастилено-струйни системи на пазара, които забавят производството с нуждата от операторска намеса, сензoрът за точност на Xerox отчита кога върху една страница липсва точното количество цвят и нанася корекции, за да се запази плътността на цвета без прекъсване на работния процес.

Производствени мастила – Технологията използва патентована формула за гранулирано, смолисто мастило, което не се просмуква в хартията и осигурява кристално качество на изображението при нисък разход, при необработени и негланцирани хартии. Мастилата на водна основа често предизвикват просмукване или “убити” цветове, които обикновено изискват по-скъпи специално обработени хартии. Съставът на мастилото позволява също отстраняването му от документи, което се постига трудно при други мастила.

Източник: www.xerox.bgprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама