ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Xerox се разделя на две компании

Xerox се разделя на две компании

Сряда, 3 Февруари 2016 ( прочетена 1121 пъти)


Xerox Corp ще се раздели на две компании, едната, от които ще се занимава с печатния бизнес на компанията, а дейността на другата ще е аутсорсинг на бизнес процеси.

xerox

Целта на този ход е компанията да стане по-гъвка след годините опити за интегриране на различните дейности. Магнатът и инвеститор Carl Icahn, който през ноември миналата година обяви, че е купил акции на Xerox, ще получи три места в борда на директорите в компанията за аутсорсинг. Той написа в Tweeter, че „разделянето ще увеличи цената на акциите на Xerox Corp.“

Акциите на Xerox се качиха с почти 6% до $9.78

Изпълнителният директор на Xerox Ursula Burns каза в интервю, че стратегическият ход е бил започнат преди Icahn са обяви публично, че има акции на компанията. „Причината да вземем това решение толкова лесно е, че имаме две бизнес насоки, които се въртят около различни оси,“ каза Burns.

Xerox също така обяви резултатите си за тримесечието, с ръст на печалбата с 42,5% и намаляване на разходите със 7,3%. Компанията, чиито акции са паднали с над 30% за последните 12 месеца, се опита да постигне прелом като се съсредоточи върху софтуера и услугите, тъй като потребителите намаляват разходите си за печат.

Компанията за технологии за документи, която ще произвежда системи за печат, ще има годишни приходи от 11 милиарда долара, а компанията за аутсорсинг на бизнес процеси ще има оборот от 7 милиарда долара. Burns добави, че борда и изпълнителните директори ще говорят с всеки, който има интерес от купуването на някоя от двете компании.

Burns, която ръководи Xerox от 2009, каза, че имената на новите компании още не са решени. Под нейно ръководство компанията навлезе в пазара на услуги през 2010 със закупуването на Affiliated Computer Services Inc срещу 6,4 милиарда долара. Очаква се разделянето да приключи до края на 2016 и да спести 2.4 милиарда през следващите години.

Източник: reuters.com

Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама