ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Adobe добави нови функции към Creative Cloud версията на Photoshop

Adobe добави нови функции към Creative Cloud версията на Photoshop

Неделя, 16 Декември 2012 ( прочетена 1288 пъти)


Корпорацията добави интересни нови възможности към Creative Cloud, Photoshop, Illustrator и Muse. Нововъведенията във Photoshop със сигурност ще предизвикат интереса на дизайнерите, а агенциите ще проявят интерес към новите абонаменти Creative Cloud Team.

Въпреки че Creative Cloud се предлага едва от няколко месеца, абонатите му са доста повече от 200000, като 80% от тях са избрали годишен абонамент. Част от предимството на членството в Creative Cloud пред стандартните лицензи е постоянния поток нововъведения, които го правят примамливо предложение за много графични специалисти.

Поддръжка на
HiDPI и Retina екрани
Със сигурност тези допълнения ще предизвикат сериозен интерес сред потребителите на Photoshop Creative Cloud. Повечето от тях ще се предлагат изключително за потребители на Облака, но има и нововъведение, което ще се появи и в купените версии на програмата. Това е поддръжката на HiDPI и Retina екрани, която вече е налична и в Illustrator.

По-умни умни обекти

Следващата нова функция представлява интерес специално за фотографи и потребители, които често ретушират снимки – това е възможността за използване на Smart Objects с Blur Gallery и Liquify filters. По този начин тези ефекти могат да се прилагат без да променят необратимо изображението и да бъдат премахвани или променяни по всяко време. Това е огромно предимство ако искате да запазите оригиналното изображение, защото няма нужда да копирате слоя или файла. Това подобрение на Smart Objects работи и с видео.

Условни макроси

Друго ценна функция, добавена към Photoshop е възможността за създаване на условни макроси (Actions). Те са праволинейни и лесни за употреба и са базирани на условия, които приложението проверява кое от условията е изпълнено и предприема съответното действие. Те могат да са изключително полезни, ако искате например да приложите различни водни знаци в зависимост от това дали изображението е ориентирано хоризонтално или вертикално.

Стилове

Сред полезните нововъведения е и възможността за работа със стилове на текста, подобни на тези в InDesign. Сега вече те могат да се дефинират, променят и пренасят между различни документи.

Изрязване

Подобрени са и новите инструменти за изрязване и променяне на размерите на изображенията, с цел да станат по-лесни за употреба. Целта е да се отговори на желанията на потребителите, които са били затруднени от тях в сравнение със старите инструменти.

Desktop Sync

Desktop Sync вече се предлага официално на пазара. Облачната услуга за съхранение/споделяне на файлове от Adobe предлага 20 GB и работи с влачене и пускане. Достъпът до нея става през Cloud акаунта и през всяко устройство, от което имате достъп до него.

Creative Cloud

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новев


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама