ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Adobe добави възможности за 3D печат към Photoshop CC

Adobe добави възможности за 3D печат към Photoshop CC

Четвъртък, 16 Януари 2014 ( прочетена 1356 пъти)


В обновление за софтуера, което вече е налично, абонатите на Creative Cloud ще получат голям брой подобрения, включително поддръжка на 3D печат. Има и някои новости в InDesign и Illustrator.

3D печат към Photoshop CC

Развитието на 3D печата напомня за ранните дни на настолната издателска дейност. Явно е настъпил момента, в който Adobe са преценили, че тази технология е на път да добие широка популярност. Вероятно това е и причината компанията да добави инструменти за 3D печат към софтуера си.

3D печат от Photoshop
Инструменти за 3D обработка, добавени във Photoshop са предназначени най-вече за подобряване на съществуващи 3D модели, а не за създаване на нови. Adobe са добавили важна и удобна функционалност – автоматично привеждане на модела във вид, подходящ за печат. Когато изпратите файла към 3D принтер, Photoshop ще открие дупки в мрежите, стени, които са твърде тънки, за да бъдат отпечатани и други проблеми. Приложението може и автоматично да генерира нужната структура за укрепване и подобряване на модела.

Благодарение на партньорства с Shapeways, MakerBot, 3D Systems и Zcorp, Photoshop разполага с профили за определени устройства и материали. Потребителите имат възможност и да споделят моделите си в Behance с помощта на Sketchfab.

Други нови функции
3D печатът определено е най-атрактивното нововъведение, Adobe са помислили и за хората, които работят в две измерения.
Вероятно най-интересната новост е Perspective Warp. Тази функция, както подсказва името ѝ, ви дава възможност да променяте перспективата на снимка като бутате и дърпате ъгли на мрежа. За момента тази функция изглежда добре, но имам известни съмнения за функционалността ѝ на практика.

Можете да видите видео на Perspective Warp тук:Не толкова зрелищна, но вероятно полезна е поддръжката на свързани файлове, която е добавена във Photoshop. Adobe добавят, че са обновили Mercury Graphics Engine и OpenCL поддръжката и това гарантира по-добра производителност за операции с високо натоварване на процесора.
Illustrator

Удобна промяна в Illustrator е възможността за влачене на сегмент от пътечка в желаната форма осигурява по-удобен и интуитивен метод за оформяне на кривите. Друга нова функция е Live Corners, която позволява промяна на радиуса на закръгляне на ъглите с различни опции. Наред с това Pencil tool е изцяло обновен и е по-лесен за работа при рисуване на прави линии, криви и затворени пътеки.

Вижте видео на Live Corners тук:
Други нововъведения са интеграцията на Typekit, който осигурява онлайн достъп до над 700 шрифта. Налице е поддръжка на рисуване с чувствителна на натиск писалка с таблети с Windows 8, подобрен експорт на настройките и различни нововъведения по изискване на потребителите, които пестят време при работа с приложението.

InDesign
Нововъведенията в InDesign са свързани предимно в работата с интерактивно съдържание. Едно от тях е автоматичното генериране на хиперлинк от контекстното меню. Когато използвате тази функция, приложението автоматично генерира стил за линка. Тук също е добавена подобрена Typekit интеграция.

Демо версии
В допълнение, Adobe ще ретартира 30-дневните пробни периоди на Photoshop, InDesign, Illustrator, и Muse, за да позволи на потребители, които са ги пробвали, но не са се абонирали да ги изпробват отново.

Източник: adobe.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама