ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Adobe и NVIDIA работят върху 3D симулатор на рисунки с маслени бои

Adobe и NVIDIA работят върху 3D симулатор на рисунки с маслени бои

Понеделник, 15 Август 2016 ( прочетена 1985 пъти)


Project Wetbrush е първата система за рисуване в света, базирана на триизмерна симулация в реално време, която предлага взаимодействие на ниво косъмчета на четката.

3D симулатор на рисунки с маслени бои

 

Инструментите за рисуване и чертане, които използват повечето от нас са двуизмерни. Те са лесни за употреба и забавни. Проектът Wetbrush е нещо съвсем различно. Той е цялостна 3D симулация, която поддържа различни нива на дебелина, височина, и повърхност. Рисуването с маслени бои върху платно включва сложни взаимодействия между четката и боята, както и между косъмчетата на четката.

Технология и изкуство
Проектът Wetbrush симулира всичко това в реално време, включително аспекти като поддържане на вискозитета на боята, различни скорости на четките, смесване на цветовете и дори съхненето на боята. Изводът е, че никак не е лесно да бъде изградена цифрова система за рисуване, която да позволи на художника да рисува толкова естествено, че да може да се абстрахира от технологията и просто да се потопи в изкуството.Какво е новото тук?
Със сигурност цифровите инструменти за печат не са нови, но реалистична цифрова симулация на рисуване с маслени бои, която динамично симулира движенията и взаимодействията на всяко косъмче на четката е фундаментален напредък. Adobe за пръв път са създали алгоритъма, на които е базирана технологията през 2015. Това е амбициозен проект, който изисква огромна изчислителна мощ.

 

3D симулатор на рисунки с маслени боиAdobe използват графични процесори на NVIDIA, обединени, за да предоставят възможности от класа на суперкомпютър. С помощта на софтуерните експерти на NVIDIA цялата система е прецизно оптимизирана за възможностите на графичните процесори, което прави проектът Wetbrush още по-напредничав.

Източник: blogs.nvidia.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама