ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Adobe Illustrator CS6: какво ново

Adobe Illustrator CS6: какво ново

Вторник, 1 Май 2012 ( прочетена 3395 пъти)


Новата версия включва полезни нови функции. Но истинското предимство на приложението е, че то вече е 64 битово, което значително повишава производителността му.


По-тъмен интерфейс
Сред най-забележимите промени е тъмната работна среда на програмата. Целта на това нововъведение е потребителите да се концентрират върху работата си, без да се разсейват. Разбира се, той може да бъде заменен с по-светъл от опциите за настройка.

Повишена производителност
Наистина важните промени в Illustrator CS6 не се виждат с просто око, но имат голямо значение за производителността на приложението. Illustrator е бил изцяло преработен, за да предложи по-голяма скорост на обработка, благодарение на новата Adobe Mercury Performance System. 64-битовият илюстратор включва по-ефективенo управление на RAM-а на компютъра ви.
Резултатите от това са забележими докато отваряте файлове, навигирате в сложни документи или намалявате и увеличавате големи файлове. Вече няма нужда да чакате безкрайно дълго, за да приложите Gaussian Blur. Увеличена е и скоростта на прилагане на много други ефекти. Работата с тях в режим за предварителен преглед показва резултатите практически в реално време.
Освен повишената производителност и оптимизираната поддръжка на съвременния хардуер, Illustrator предлага три основни подобрения.Изцяло нов начин за създаване и редактиране на мотиви
Първата нова функционалност на Illustrator CS6 е изцяло новият начин за създаване и редактиране на мотиви от повтарящи се елементи. Добавен е новият панел Pattern Options. Той позволява на потребителите да създават нови или да редактират съществуващи мотиви като цъкнат два пъти върху иконката им. В специалния режим за редактиране на мотиви можете да рисувате и да променяте дизайна си с всички инструменти на софтуера. Елементите автоматично се размножават по начина, който сте им указали в панела. Можете да видите как става в този видеоматериал от Adobe:
http://adobe.ly/GHWIbW

Възможност за добавяне на преливки към контурите
Тази възможност е сред най-често изискваните от потребителите на Illustrator. CS6 има нов Gradient панел, в който са добавени доста бутони, които дават възможност на потребителите да прилагат градиент на контура, при това по три различни начина. Можете да видите повече тук. Заедно с възможността за прилагане на контури с променлива дебелина, представена в предишната версия, възможностите на новата функция стават неизчерпаеми.Подобрено автоматично векторизиране
Третата важна функция всъщност присъства в програмата от много време. Това, което отличава новата версия е качеството на резултатите. То е значително повишено, благодарение на новата система. Диалоговият прозорец Live Trace е заменен с по-лесен за ползване панел Trace, който има и повече възможности. Ако сте разочаровани от резултатите от старите версии, ще бъдете удивени от плавните и точни векторни изображения, създавани от CS6. Опциите за трасиране са лесни за разбиране, можете и да увеличите изображението, за да видите резултатите по-ясно. Когато трасирате цветно изображение можете да използвате всяка цветова група, която вече е в палитрата на програмата.

Вижте повече тук:
http://adobe.ly/I8O4U4
Доста от функциите, които бяха скрити в предишните версии, вече са достъпни чрез различни панели. Добавени са и различни дребни подобрения, които правят работата по-удобна и пестят време.

Източник: layersmagazine.com, tv.adobe.com, adobe.com
Текста написа: Мартин Новев
 
 
 

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама