ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Adobe няма да продава лицензи за новите версии на продуктите си, абонаментът е единствената възможност да ги имате

Adobe няма да продава лицензи за новите версии на продуктите си, абонаментът е единствената възможност да ги имате

Вторник, 7 Май 2013 ( прочетена 2109 пъти)


Новите продукти на Adobe няма да се продават както досега, а ще се предлагат само като част от абонаментната услуга на компанията, CS6 остава в продажба.

Един от основните въпроси на цифровата епоха е дилемата между собствеността и абонамента. Досега случаят при Adobe беше избор между няколко приложения, които си купувате завинаги или много по-голям набор от инструменти, които ползвате срещу такса. Този въпрос вече не е актуален.

Adobe обяви края на продажбата на лицензи на нови продукти

Ако искате да използвате най-новите версии на Photoshop, InDesign, Illustrator и други основни приложения, ще трябва да се абонирате за Cloud. В противен случай ще ви се наложи да се примирите с по-стари версии на програмите или да потърсите алтернативни приложения.

Всъщност, няма да има „CS7“, тъй като наборът приложения вече са нарича CC (от Creative Cloud)

Това нововъведение със сигурност няма да хареса на много потребители, но възможностите, предлагани от Adobe в Creative Cloud са впечатляващи. Налице е и избор от абонаментни планове, които целят да осигурят оптимална комбинация от продукти за всякакви типове потребители.

Основните неща от конференцията MAX:

Всички популярни приложения на Adobe са обновени. До 17-и юни потребителите на Creative Cloud ще имат достъп до Photoshop CC, InDesign CC, Illustrator CC, Dreamweaver CC, Premiere Pro CC, After Effects CC, Muse CC и други. Общият брой инструменти и услуги в Creative Cloud ще бъде над 30. Абонатите ще продължат да имат достъп и до CS6 версиите на приложенията.

Creative Cloud предлага възможност за синхронизиране на файлове и настройки на приложенията между различни компютри с общ размер до 20 GB. Behance вече е интегриран в Creative Cloud, така че абонатите могат директно да показват работата си и да получават обратна връзка.
Ето и някои от основните нововъведения в CC:

Photoshop CC

Photoshop CC има нови технологии за изостряне на изображения. Camera Shake Reduction може да коригира изображения, които нямат фокус заради трепване на фотоапарата. Smart Sharpen функцията е преработена изцяло и според Adobe работи по-добре от всякога. Camera Raw 8 добавя нови опции за изправяне на изображенията и корекции на перспективата. Photoshop CC дава на потребителите възможност директно да публикуват проектите си в Behance.

Illustrator CC

Приложението разполага с нов Touch Type инструмент, който позволява на потребителите да местя, оразмеряват и завъртат букви в текст, който може да се редактира. Инструментът работи с мишка, таблет или тъчскрийн. Добавена е възможност за генериране на четки директно от снимки. Art, Pattern, и Scatter четките вече могат да съдържат растерни изображения.

InDesign CC

Най-забележимата промяна е тъмната работна среда, подобна на тази в Photoshop и Illustrator. InDesign CC е изцяло пренаписан като 64 битово приложение. Добавена е поддръжка на QR кодове, Retina екрани и др.

CS7 CC Creative Cloud

Източник: blogs.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама