ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Adobe представи Creative Cloud 2014 – първото масирано обновяване на пакета след спирането на Creative Suite

Adobe представи Creative Cloud 2014 – първото масирано обновяване на пакета след спирането на Creative Suite

Четвъртък, 19 Юни 2014 ( прочетена 1202 пъти)


Creative Cloud 2014 включва 14 обновени настолни приложения, три нови мобилни приложения - Photoshop Mix, Adobe Sketch, и Adobe Line, първия опит на компанията в областта на хардуера и принципни промени на облачната услуга.

Creative Cloud 2014

 

Adobe нарича този ъпдейт „най-значимата“ нова версия след Creative Suite 6, но това звучи пресилено. В него няма да намерите впечатляващо преработване на съществуващи програми или ефектни нови функции. Вместо това Adobe са се фокусирали на подобряване на много функции в различните приложения, а в някои случаи на полезни, но не особено зрелищни нови възможности.

Photoshop
След редизайна и добавянето на много нови функции през миналата година, новостите във Photoshop CC 2014 са основно в три области: Microsoft Windows, типографията и функцията Blur.

Adobe включиха поддръжка на HiDPI (или Retina) за Mac през миналата година, след като навлизането на тази технология на пазара го наложи. Сега, същата тенденция се наблюдава и при Windows системите, съответно Adobe вече предлагат поддръжка на високорезолюционни устройства и за тази платформа. Подобрена е и поддръжката за таблета на Microsoft Surface Pro 3.

Друго нововъведение във Photoshop CC 2014 е възможност за моментално преглеждане на шрифтове в документите. Това е изключително полезно за дизайнерите – сега те могат да селектират текста и да променят типографските опции като незабавно виждат резултата от това в проекта си.

Други промени, които си струва да се отбележат са новата галерия от филтри за замазване, нова палитра за цветовете, подобрена content-aware fill функция.

Illustrator & InDesign
Illustrator CC 2014 и InDesign CC 2014 включват голям брой новости, които са по-малко забележими от тези във to Photoshop. Според компанията „новите възможности на Illustrator CC включват Live Shapes за бързо трансформиране на правоъгълници в сложни форми и лесно връщане на изходния правоъгълник само с няколко цъкания, както и бърза обработка на векторни изображения с графично ускорение под Windows със сертифицирано от Adobe видеокарта NVIDIA.“

В InDesign, Adobe добавя нови възможности потребителите да „избират редове и колони и да използват фиксираното оформление на EPUB, за да създават електронни книги с лекота.“

Облака
С CC 2014 Adobe започват процес по превръщане на облачната си услуга в цялостна платформа. С новата версия компанията поставя основата на набор инструменти за разработка на софтуер Creative SDK, които се очаква да позволят на външни разработчици да използват облачната платформа на компанията.


Creative Cloud 2014

 

 

Мобилни приложения и хардуер
Първите опити в хардуера на Adobe се изразяват в два продукта – аксесоарите Ink и Slide. Ink е стилус, предназначен за дизайнери, подходящ за чувствителни на допир екрани. Slide е своеобразна линийка, предназначена за чертаене на прави линии. И двата аксесоара са предназначени за работа в новите Sketch и Line приложения за iPad на Adobe.
Line служи за рисуване на геометрични форми и прави, а Sketch за скициране и споделяне на идеи в Behance. Третото ново мобилно приложение на Adobe, Photoshop Mix, предлага работа с някои от усъвършенстваните функции на Photoshop за iPad.

Източник: blogs.adobe.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама