ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Adobe Textile Designer – плъгин за Photoshop

Adobe Textile Designer – плъгин за Photoshop

Вторник, 25 Юни 2019 ( прочетена 680 пъти)


Този набор инструменти за професионалисти в модата и декорацията прави създаването на дизайни за печат на тъкани по-лесен.

Проектът, стартира под кодовото име “Paras”. Той вече се нарича Adobe Textile Designer и е готов за публична бета версия.

Какво е Adobe Textile Designer
Дизайнът е критичен за дрехите и интериорната декорация. Повечето дизайнери използват Photoshop, за да започнат проектите си. Тук се появява и ролята на Adobe Textile Designer – набор инструменти, за специалистите в областта на модата и интериорния дизайн. Целта им е да ускорят процеса и на създаване на дизайни за печат върху текстил. Това включва възможност за преглеждане на мотиви, генериране на сепарации и цветови съчетания.

 

Adobe Textile Designer


Днешната пазарна ситуация изисква дизайните да достигат до клиентите максимално бързо. Така времето за излизане на продукт на пазара се измерва в дни или седмици, не в месеци или години. Вместо да бъдат представяни по няколко нови дизайна на сезон, това се случва през няколко седмици. Много професионалисти вече използват инструментите на Adobe, за да създадат дизайните си преди да ги споделят с производителите на тъканите.

 

Adobe Textile DesignerСъздаването на дизайна може да отнеме много време и да изисква много етапи на тестване и коригиране, независимо дали то се случва на екран или на реални проби на текстил или в подготовка на поръчки за стотици или хиляди метри плат. Все повече дизайни се печатат дигитално, но често методът на производство не е известен предварително. Целта на новите инструменти е да ускорят и опростят процеса.

Основните инструменти:

  • Създаване на повтарящи се мотиви – можете да създавате и повтаряте елементи по различен начин. Можете да променяте елементите и да видите как изглежда целия мотив.
  • Задаване на сепарации. Adobe Textile Designer има инструменти, които позволяват идентифициране на най-важните цветове в дизайна ви. Можете да използвате предложенията за цветове на вградените инструменти, да изберете цветовете сами или да съчетаете двата метода. Можете да видите и как ще изглежда дизайна ви, отпечатан с избраните цветове.
  • Работа с цветове. Можете да определите какви багрила или пигменти искате да използвате, за да възпроизведете дизайна си. Adobe Textile Designer ви позволява да определите кои от цветовете във файла да използвате за всяка сепарация, независимо каква цветова система използвате.
  • Запис за производство. Adobe Textile Designer ви позволява запазване на файловете във формати, подходящи за традиционен и дигитален печат. Той включва и XMP информация, която помага за автоматизирането на производството.

Дизайните от Photoshop остават годни за редактиране
Adobe Creative Cloud приложенията отдавна предлагат начин на работа, който не е деструктивен и позволява на дизайнерите да променят дизайните си по обратим начин чрез слоеве, настройки и филтри. Дори можете да поставите векторен обект в дизайна във Photoshop и да го редактирате по-късно. Adobe Textile Designer не изисква да спрете работата си, за да създадете дизайна. Променените елементи се обновяват автоматично в дизайна.

Можете да се регистрирате за тестовата версия тук.

Източник: adobe.com

Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама