ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Американският музей на печата се мести в нова сграда

Американският музей на печата се мести в нова сграда

Петък, 17 Юли 2015 ( прочетена 1562 пъти)


След тринадесет години музеят на печата ще се премести от Северен Андовър, Масачузетс ще се премести в Хейвървил в същия щат.

Американският музей на печата

 

Според сайта на музея, новата сграда по-добре отговаря на еволюиращата му мисия да разяснява, съхранява и показва материали и оборудване, свързани с графичната индустрия. Музеят ще разшири и ролята си в образователни събития.

Новата сграда ще приюти библиотека от световна класа, посветена на печата и графичната индустрия,“ каза президентът Frank Romano. „Ще има повече пространство за експозиции, събития и семинари, както и помещения за висок печат и оборудване, свързано с него. Ще предложим и повече интерактивни изложби.”

Уникална характеристика на този музей е, че ще помещава две библиотеки – една за общо ползване с книги за типография, книги с образци за шрифтове и специализирани публикации. Втората ще бъде библиотеката на Romano за графичната индустрия - специализирана за изследователи и учени и ще включва над 500 заглавия, много от които са редки. Колекцията на музея включа и оригиналните рисунки на глифите, използвани за създаването на шрифтовете Linotype.

Музеят на печата съхранява миналото на печата за бъдещите поколения, за да могат те да разберат въздействието му върху съвременния свят. В него има голяма колекция инструменти и машини за висок печат, както и единствената колекция исторически системи за фотонабор в света. Музеят с площ 2300 кв. м. съдържа една от най-големите колекции книги и образци, свързани с печата и типографията в света.

Източник: museumofprinting.org
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама