ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Архивът на графичния дизайн от Phaidon

Архивът на графичния дизайн от Phaidon

Сряда, 21 Ноември 2012 ( прочетена 2241 пъти)


Phaidon Press предлагат тази внушителна „книга в кутия“, която предлага възможност да се запознаете с 500 от най-важните продукти в областта на графичния дизайн.

Издателите от Phaidon Press са се погрижили за всички истински любители на графичния дизайн, като са събрали внушителен брой известни и значими примери и са ги събрали в Архивът на графичния дизайн (The Phaidon Archive of Graphic Design). Продуктът е „цялостен справочник за професионални дизайнери и любители“. Масивната „книга в кутия“ съдържа 500 подбрани образци. Те обхващат периода от появата на първите печатни технологии до днес. От Библията на Гутенберг, до HOPE плакатите за кампанията на Обама на Shepard Fairey и всичко между тях.

The Phaidon Archive of Graphic Design
Разбира се, издадени са много книги, посветени на графичния дизайн, но в случая не става дума точно за книга. Всеки образец е отпечатан на карта с размер 240х320 мм, с основно изображение на лицето и информация и допълнителни снимки на гърба. Архивът съдържа 300 цветни и 300 черно-бели илюстрации и тежи впечатляващите 13 килограма. За щастие, Phaidon са се сетили да поставят надеждни дръжки, с които да разнасяте нещото насам-натам.Причините за отказа от подвързване на изделието са две. Първо, за да могат потребителите да подреждат картите както желаят. Те са в хронологичен ред, но можете да ги прередите както ви харесва – по азбучен ред, типография, епоха, дизайнер или по всякаква друга система. Втората причина е, че Phaidon планира да продължи да издават нови карти, така че собствениците на архиви да продължат да обогатяват колекциите си в направлението, което желаят.

Подборът за архива е направен от редакторите на Phaidon Press Julia Hastings и Emilia Terragni,, заедно с екип външни специалисти, сред които има академици, историци, писатели и дизайнери. Цената на The Phaidon Archive of Graphic Design е 235 американски долара.

The Phaidon Archive of Graphic Design

Източник: uk.phaidon.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама