ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Avery Dennison придобива Mactac Eвропа

Avery Dennison придобива Mactac Eвропа

Вторник, 3 Май 2016 ( прочетена 1017 пъти)


Avery Dennison обяви окончателното споразумение за придобиването на европейския бизнес на Mactac от Platinum Equity, частен инвестиционен посредник, базиран в Калифорния, за покупната цена от 200 милиона евро, включително и дълговете.

С приходи от 147 милиона евро в края на 2015 година и около 470 служители, Mactac е водещ производител на висококачествени чувствителни на натиск материали, обслужващи няколко сегмента, включващи графичните изкуства, специални етикети и индустриални ленти. Основните продуктови линии на Mactac допълват съществуващото портфолио на Avery Dennison.

"Придобиването на Mactac Европа засилва конкурентоспособността ни в графичната сфера, където претърпяхме над средния растеж през последните няколко години," каза Dean Scarborough, председател и главен изпълнителен директор на Avery Dennison. "Известни с високото качество на продуктите и изключителното обслужване, Mactac допълва нашия съществуващ бизнес със силна марка и лоялни клиенти, разширява предлаганите продукти, възможностите и дистрибуторската мрежа."

С производствено съоръжение в Soignies, Белгия, заедно с търговски офиси и складове в Европа и Азия, бизнесът на Mactac разширява глобалния отпечатък на Avery Dennison и осигурява необходимия капацитет за подкрепа на растежа им. Чрез продажбите за износ, Mactac Европа също обслужва клиенти в Южна Америка, Азия, Близкия Изток и Северна Африка. Сделката изключва дейността на Mactac в САЩ, Канада и Мексико и износа им в Северна Америка. Очаква се, придобиването да не окаже съществено влияние върху печалбата на акция през 2016 и да се увеличат с около десет цента през 2017. Avery Dennison ще запази марката Mactac за филмовите продукти, като се основава на съществуващите й силни взаимоотношения с клиентите.

"Много сме доволни, от това, което е осъществил екипът на Mactac и вярваме, че комбинацията от талантливи служителите на двете компании ще създаде по-силен европейски отбор с разширени способности и възможности за растеж", каза Mitch Butier, президент и главен оперативен директор на Avery Dennison. "Планираме да продължим работата на производственото съоръжение на Mactac в Soignies, Белгия и да направим него и неговите служители основен двигател на бъдещите иновации и растеж на Avery Dennison в Европа."

Avery Dennison ще финансира придобиването със съществуващи парични и кредитни средства. Придобиването се очаква да приключи в рамките на три месеца, при спазване на обичайните условия и одобрения.

Източник:www.printingnews.com

Текста написа: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар офсетов печат на листов...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож (на смени)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама