ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Безоблачно споделяне и синхронизиране на файлове с BitTorrent Sync

Безоблачно споделяне и синхронизиране на файлове с BitTorrent Sync

Петък, 10 Май 2013 ( прочетена 2815 пъти)


Едно ново улеснение за синхронизация на големи по обем файлове с каквито се работи обикновено при печатниците и рекламните агенции.

Новият офтуер за синхронизиране на файлове на BitTorrent няма ограничения в размера и не е облачна услуга. Освен това е безплатен.

Софтуерът синхронизира избрани от вас файлове на различни компютри на базата на peer-to-peer технология за споделяне, каквато използват торент тракетрите. Безплатното приложение BitTorrent Sync за момента е в алфа версия , но вече е достъпно за сваляне и употреба и работи напълно приемливо.

BitTorrent Sync

BitTorrent, Inc обявиха на блога си, че програмата за синхронизиране вече е достъпна за публично сваляне и употреба. Според компанията, тя предлага „неограничено, сигурно синхронизиране на файлове“. Това я прави подходяща за създаване и обновяване резервни копия на отдалечени машини. Също така може да се използва за споделяне на голям брой файлове между потребители и машини. Сред по-интересните възможности са опциите за еднократно синхронизиране и защитено с ключ споделяне на файлове.

Файловите трансфери са криптиране, личната информация при никакви обстоятелства не се съхранява на външни сървъри или в „облака“. Друго предимство е свързано със скоростта на работа – според BitTorrent Sync е базиран на P2P и благодарение на това можете да синхронизирате с максималната скорост на мрежата си. „BitTorrent Sync е специално проектиран за работа с големи файлове, затова можете да синхронизирате големи файлове с високо качество без да ги компресирате“.

BitTorrent Sync има версии за Windows, Macs, Linux, очаква се по-късно да се появи и поддръжка за мобилни устройства. Настройването на клиента е лесно, то не изисква създаване на акаунт, а използва 21-битов ключ, за да се извърши синхронизация на компютрите. Моят опит показа, че клиентът работи добре, синхронизацията на файловете между двата ми компютъра през безжична мрежа стана много по-бързо от скоростта, постигната с Dropbox.

Можете да свалите и изпробвате приложението оттук.

Източник: bittorrent.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама