ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Безплатни решения за генериране на произволен текст и изображения

Безплатни решения за генериране на произволен текст и изображения

Понеделник, 19 Ноември 2012 ( прочетена 4026 пъти)


AdhesionText е безплатно решение за генериране на случаен текст на различни езици, Random Image Generator е онлайн приложение за създаване на „фалшиви“ изображения по зададени параметри, които да използвате когато правите оформление на страници.


AdhesionText има две основни предимства пред стандартните Lorem Ipsum генератори. Първото е, че ако често го използвате, вероятно вече ви е втръснало до болка от неправилния латински, а AdhesionText предлага приятно разнообразие. Второто и по-важно е, че получавате истински текст на истински, живи езици, в които се използват и характерните допълнителни символи.

AdhesionText

Това отстранява сериозен проблем, който имат вградените генератори за текст на InDesign, Illustrator и QuarkXPress – те използват само стандартните символи, които присъстват в английския, но не включват никоя от допълнителните знаци, които ги има в почти всеки друг език, който използва латиница. AdhesionText решава тези проблеми. Онлайн генераторът ще ви предостави текст със или без пунктуация, числа или ударения. Можете и да изберете дали да се използват главни и редовни, само главни или само редовни букви.

Работата с приложението е съвсем лесна: първо избирате горе в дясно използваната азбука, след това избирате конкретния език и опциите, натискате бутона Get Text и всичко е готово. Няма поддръжка на български, но има кирилица и може да генерира текстове на руски и украински. Можете изберете и символите, които да се използват в генерирания текст.

Random Image Generator върши подобна работа по отношение на изображенията. Той е безплатен онлайн инструмент, който бързо генерира произволен брой изображения, в какъвто размер посочите, които да сложите в проектите си, докато получите реалните снимки. Изображенията от генератора са обикновени абстрактни мотиви, така че клиентите няма как да ги сбъркат с истинските неща.

Random Image Generator

Работата с генератора е повече от елементарна – въведете размерите на изображенията в пиксели, посочете колко картинки ви трябват и след това изберете стил на абстрактния мотив или изберете Random, за да получите интересна комбинация от стилове. После цъкнете бутона Go!

Източник: adhesiontext.com, rndimg.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама