ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Christmasworld, Paperworld и Creativeworld - успешно откриха новия бизнес сезон

Christmasworld, Paperworld и Creativeworld - успешно откриха новия бизнес сезон

Понеделник, 4 Февруари 2019 ( прочетена 674 пъти)


Трите изложения за потребителски стоки, организирани от messe Frankfurt събраха 3 119 изложители от 68 страни.

 

 

На едно място могат да бъдат видени тенденциите за следващата година в областта на сезонната и празнична украса, хартиените продукти и канцеларските материали, както и реквизити за хоби, занаяти и художници.

Повече от 87 000 посетители от 161 страни посетиха Франкфуртския изложбен център, за да открият забележителности и нови продукти за своя бизнес на трите водещи международни търговски панаири - ChristmasworldPaperworld и Creativeworld.

  

От България участваха 7 фирми- изложители
За българските рекламни производители тези изложения са място, на което търсят нови клиенти за продукти като календари, рекламни хартиени торби, канцеларски материали и дървени и хартиени арт продукти.

  • Шест от българските изложители участваха в Paperworld: Euro Trade Ltd., AOS Bulgaria, Geoman Bulgaria, Magma Pack Ltd., Plassy
  • Един български изложител участва на Creativeworld: ELI - L Ltd.

 Изложенията дават възможност на фирмите от България да установят качествени бизнес контакти с фирми от цял свят и по този начин да стъпят на чужди пазари. Особено в рекламното производство българските фирми са изключително добре оборудвани и конкурентоспособни и качеството на техните продукти е на нивото на изложенията от такъв висок ранг.


„Високата международна посещаемост е един от най-решаващите фактори за качеството на нашите събития. Изключителното качество на посетителите и личните контакти са също уникални характеристики, при които интерактивността и емоционалната връзка между аналоговия и дигитален свят са основните движещи сили за следващия бизнес сезон. А нашите три изложения създават правилните импулси за това ”, казва Детлеф Браун, член на Изпълнителния съвет на Messe Frankfurt.

 Триото търговски изложения потвърди ролята си на международен пазар за иновации и е незаменима бизнес платформа за обмен на информация.

Тази концепция привлече посетители от цял ​​свят до Франкфурт на Майн:

  • след Германия най-голям брой посетители имаше от Италия, Холандия, Обединеното кралство, САЩ, Франция и Русия.
  • особено голямо увеличение се наблюдава от Китай и САЩ.


„Нивото на интернационалност от страна на посетителите е отлично. Много сме доволни от хода на бизнеса на панаира. Настроението на пазара също е положително. Компаниите, които са активни и ангажирани, имат добри перспективи за успех, въпреки или по-скоро благодарение на правилната връзка с онлайн дейностите ”, казва Катрин Фолкер, управляващ директор на Räder GmbH. Въпреки това не само високото ниво на интернационалност, но и структурата на посетителите правят разликата: 76% от посетителите са топ мениджъри. „Без съмнение, тези, които вземат решения, идват във Франкфурт“, потвърждава Керстин Уинклер, Маркетинг Мениджър.

 Уникалната продуктова гама и  вдъхновяват търговията
Вижте кои са седемте основни тенденции в ритейла, публикувани в проучване на немския пазар, направено специално за изложенията.

Декорирането, подаръците, писането и занаятите се обединяват в търговията на дребно и сред потребителите. Решаваща роля в това отношение играе потребителското преживяване на мястото на продажба, представянето на продуктите и интелигентните връзки с онлайн бизнеса. Процесът на структурна промяна в германската търговия на дребно е движеща сила в сектора и се потвърждава от ново проучване на изследователския институт за търговия на дребно и търговия IFH Köln, публикувано по повод на панаира. В тази връзка трите изложения за потребителски стоки във Франкфурт показват на търговските посетители не само спектър от продукти, ненадминати в световен мащаб, но и ориентирани към бъдещите тенденции, които могат да използват за показване на разнообразните и интересни асортименти през годината.

  „Търговията печели от мощните синергични ефекти на теми, които могат да бъдат открити само тук във Франкфурт. Триото на търговския панаир е лидер на пазара в качествено отношение, когато става въпрос за утрешните теми в този бранш ”, казва Томас Гроткоп, генерален директор на Търговската асоциация за търговия на дребно в дома и офиса (Handelsverband Wohnen und Büro). Фактът, че търговията на дребно разглежда ChristmasworldPaperworld и Creativeworld като барометри на тенденцията за следващия сезон, се отразява от статистиката за събитието, което показва, че специализираните търговци на дребно са най-голямата група посетители, които представляват 30% от общия брой. Нивото на удовлетвореност от страна на посетителите продължава бъде високо -  около 95%.

 


Естествен, стилен и елегантен за предстоящия сезон
Тази година търговията може да се основава на различни тенденции: проста елегантност и пищна стилност не се изключват взаимно.
Независимо дали са богати тъмни нюанси на синьо и зелено, съчетани с блестящо злато или светли естествени нюанси със сребристи отблясъци, и двете тенденции подчертават градската стилност и придават фина аура на всичко - от коледни украси до света на DIY и офиса. Тези цветови тенденции са съчетани с устойчиви продукти и естествени материали.


Paperworld придава на офиса елегантност и гъвкавост
Афинитетът към природата и устойчивостта продължават да съществуват. За модерното работно място в офиса или домашния офис, основните материали и тази година са корк и хартия, изработени с минимално количество вода по време на производствения процес. Цветовете са естествени - с леки нюанси на бежово или пастелни цветове, които придават на офиса ефирно и модерно усещане. Заедно с обикновената елегантност, гъвкавостта играе решаваща роля в днешния офис. От маси, които могат да бъдат превърнати в бели дъски за писане за миг до цифрови писалки и печати, тенденцията е към бъдещи ориентирани решения, предлагащи по-голяма функционалност и премиум функции.

 

 

Посетителите се насладиха на богата съпътстваща програма:

  • специалната изложба "Mr Books and Mrs Paper" - тук търговците на книги аранжират по специален начин книги, книжни продукти и канцеларски стоки, за да помогнат на търговците да продават повече в магазините си.
  • BMWi промо зона - място за стартиращи компании, които могат да покажат свежи идеи и нетрадиционни продукти.
  • Wrap Up! - презентации и работилници за интересно опаковане и аранжиране на продукти.
  • Ориенталска култура - специално място за продукти от Изтока, съчетаващи традиционните продукти с ориенталските мотиви и красивия дизайн.

 Creativeworld 2019: обратно към природата
Творческият сектор също е фокусиран върху естествените материали: с растителни и екологични бои, дизайни, вдъхновени от листа и земни нюанси. Екологично чисти продукти, като например папие маше, изработено с помощта на рециклирани вестници или бои на базата на естествени суровини, са показателни за нарастващото екологично съзнание. На преден план са индивидуалните творчески решения.  Следователно, персонализацията на текстилните продукти с ръчно надписване, графити, ситопечат или печати продължава да бъде популярна. Личният стил доминира и в дома: дебели прежди за стенни завеси, покривала, висящи украси за маса, изработени чрез традиционните техники на макраме. Модните цветни триади, например розово-жълто-тюркоазени, също осигуряват свежи и оживени акценти. Също така модерни през тази година са акрилните медии.

 Както всяка година Christmasworld е пиршество за сетивата и задава тенденцията как ще бъдат украсени световните столици за Коледа през 2019.

 

Цветът на Коледа 2019: Kinemona Vintage

Kinemona е специален нюанс на жълтия цвят, вдъхновен от цвета на подправката шафран, отглеждана в Хавай.Това ще бъде и основният цвят на Коледа 2019, съчетан в различни нюанси във винтидж предмети, декорации с мебели в злато, заобиколени от свежи цветя и растения.


Коледните и сезонни декорации обхващат широк спектър от дизайни и ръчно изработени продукти: Коледните играчки са украсени с истинско злато и висулки с перли, пайети или пера. Преобладаващи са топли цветове, както и сини нюанси от всякакъв вид, земни тонове - зелено, пепел от рози и червено, съчетано със злато. Що се отнася до материалите - естествените материали са в силата си, като важна роля играят дървото, памука, стъклого и порцелана, съчетани както с живи цветя, така и с елементи от рециклирана пластмаса. Естествените зелени растения се продават опаковани в торби и саксии, готови за спонтанни покупки от клиентите - тези продукти са източник на допълнителни приходи за търговците. „Коледни изкушения“, например сезонни деликатеси и напитки - разнообразни чайове и традиционни сладкиши в цветни опаковки с лични послания, са все по-голяма атракция в сърцето на Коледния свят. Разбира се, както всяка година най-ефектни са иновативните концепции за осветление и дизайн на градовете, защото именно те дават най-големия емоционален заряд на Коледните празници и съответно на търговията в градските Коледни пазари.

 

 

Редакцията на Printguide.info благодари за поканата на Messe Frankfurt да бъде част от журналистите, отразили трите изложения.

 

 

За Messe Frankfurt:
- вторият по големина в света със собствени изложбени площи
- организатор на 134 панаири и изложения по света
-  в България официален представител на messe Frankfurt e Интер Експо център.

 

Автор: Десислава Тодорова

 print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД

Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама