ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet CTP-та на Кодак увеличават производителността при печата на вестници

CTP-та на Кодак увеличават производителността при печата на вестници

Вторник, 25 Януари 2011 ( прочетена 1786 пъти)


La Voz de Galicia в Белгия е удвоила производството на пластини, след инсталирането на три CTP експонатора Kodak Generation News, като част от цялостното обновяване на машинния парк. Във фирмата се печатат един от най-четените ежедневници с тираж до 160 000 броя.

Управленският екип а фирмата решава да направи първата стъпка към модернизирането на печатната база, като замени своите четири CTP, които са със зелени и виолетови лазери, с тези на Кодак.

Тази стъпка подготвя следващия ход, а именно смяна на двете ролни KBA с две ролни машини Man Roland. Това ще позволи на La Voz de Galicia да увеличи обема на сегашната си продукция от 32 цветни страници на 96 цветни страници на всяка от машините.

Техническият директор на La Voz de Galicia, Хосе Анхел Кабезон, споделя че фирмата се е спряла на термалната CTP технология, понеже процесът е по-стабилен и не толкова сложен в сравнение с CTP с виолетов лазер.

„Със системите на Кодак, качеството на експониране е по-добро, процесът е по-надежден с експониращата технология Squarespot, производството е по-безопасно и се намалява количеството на използваните химикали.”

От Кодак твърдят, че експонаторите Generation News, ще увеличат производството на пластини в La Voz de Galicia  от 4500 на 9000 на седмица, както и че ще постигнат печат в по-голямо цветово пространство.

Kodak Generation News

La Voz de Galicia използват Thermalnews Gold пластини с новите модели CTP. С тях може дори да се използва Staccato растер. В резултат на това експонирането е много по-стабилно и предвидимо, което дава отличен резултат при печат на изданията.

Текста написа: Иван Иванов
Източник: printingtalk.com

Реклама:
Обяви за печатни машини, полиграфическо оборудване, принтери, мастила, хартии и картони, консумативи, машини втора употреба др. - Printstock.info

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама