ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet drupa 2016 набляга на индустриалния печат

drupa 2016 набляга на индустриалния печат

Четвъртък, 28 Януари 2016 ( прочетена 1468 пъти)


Водещо в изложението за печат и кросмедия решения ще бъде развититието на индустриалния печат. По-специално акцентите ще са опаковки, стъкло, текстил, керамика, подове, ламинати, -дърво, тапети и декоративен печат, както и печат на електронни компоненти.

drupa 2016 набляга на индустриалния печат

 

drupa 2016 ще се проведе от 31-и май до 10-и юни 2016. „Решенията за опаковки и индустриален печат днес са пазари, които отбелязват ръст. Трябва да следваме пазарните промени и да идентифицираме бъдещте тенденции, за да ги интегрираме в концепциите си за изложението. За 65 години drupa винаги е била на гребена на технологичните иновации,“ обясни Werner M. Dornscheidt, президент и изпълнителен директор на Messe Düsseldorf.

Исторически погледнато, индустриалният печат е реализиран с помощта на разнообразни аналогови технологии като офсет, дълбок печат, флексография и ситопечат. Въпреки че дигиталната революция е превзела някои позиции, досега тя беше най-застъпена в областта на графичната комуникация. Цифровият печат по заявка вече е добре наложен в тази област и използването на дигитални технологии сега мигрира и бележи ръст в индустриални сегменти като опаковки, декоративен и функционален печат.

Според оценки на InfoTrends масовото производство на декоративни продукти в световен мащаб генерира производство на стойност малко под половин трилион долара под формата на стъкло, керамика, подов ламинат, текстил и тапети.

Sabine Geldermann, директор на drupa 2016, заяви: „Печатът и медийната индустрия се променят. Новите технологии се налагат. С основните теми за печат, функционален печат, производство на опаковки, мултиканална комуникация, 3D печат и екологичен печат, ние отговаряме на тези промени и отваряме изложението за нови групи посетители с нови технологии и решения.”

Високата производителност и нарастващото желание за масова персонализация създават солидна база за иновативните технологии за дигитален печат. Мастиленоструйният печат има водеща роля в тази трансформация. След няколко десетилетия технологично развитие на дюзите и материалите, в момента има ефективни технологии, подходящи за приложения като опаковки, керамика, текстил, 3D обекти и електрони компоненти. На drupa 2016, светът ще може да научи за нововъведенията в печата и нанасянето на материал, много от които се прилагат в решения за индустриален и функционален печат.

Източник: пресинформация на drupa
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец на редовна смяна
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на офсетова машина
гр. София
фирма ДотБрейн

работа за предпечатар на цял работен де...
гр. София
фирма Фармуниверс Плюс ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама