ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet drupa 2016 набляга на индустриалния печат

drupa 2016 набляга на индустриалния печат

Четвъртък, 28 Януари 2016 ( прочетена 1704 пъти)


Водещо в изложението за печат и кросмедия решения ще бъде развититието на индустриалния печат. По-специално акцентите ще са опаковки, стъкло, текстил, керамика, подове, ламинати, -дърво, тапети и декоративен печат, както и печат на електронни компоненти.

drupa 2016 набляга на индустриалния печат

 

drupa 2016 ще се проведе от 31-и май до 10-и юни 2016. „Решенията за опаковки и индустриален печат днес са пазари, които отбелязват ръст. Трябва да следваме пазарните промени и да идентифицираме бъдещте тенденции, за да ги интегрираме в концепциите си за изложението. За 65 години drupa винаги е била на гребена на технологичните иновации,“ обясни Werner M. Dornscheidt, президент и изпълнителен директор на Messe Düsseldorf.

Исторически погледнато, индустриалният печат е реализиран с помощта на разнообразни аналогови технологии като офсет, дълбок печат, флексография и ситопечат. Въпреки че дигиталната революция е превзела някои позиции, досега тя беше най-застъпена в областта на графичната комуникация. Цифровият печат по заявка вече е добре наложен в тази област и използването на дигитални технологии сега мигрира и бележи ръст в индустриални сегменти като опаковки, декоративен и функционален печат.

Според оценки на InfoTrends масовото производство на декоративни продукти в световен мащаб генерира производство на стойност малко под половин трилион долара под формата на стъкло, керамика, подов ламинат, текстил и тапети.

Sabine Geldermann, директор на drupa 2016, заяви: „Печатът и медийната индустрия се променят. Новите технологии се налагат. С основните теми за печат, функционален печат, производство на опаковки, мултиканална комуникация, 3D печат и екологичен печат, ние отговаряме на тези промени и отваряме изложението за нови групи посетители с нови технологии и решения.”

Високата производителност и нарастващото желание за масова персонализация създават солидна база за иновативните технологии за дигитален печат. Мастиленоструйният печат има водеща роля в тази трансформация. След няколко десетилетия технологично развитие на дюзите и материалите, в момента има ефективни технологии, подходящи за приложения като опаковки, керамика, текстил, 3D обекти и електрони компоненти. На drupa 2016, светът ще може да научи за нововъведенията в печата и нанасянето на материал, много от които се прилагат в решения за индустриален и функционален печат.

Източник: пресинформация на drupa
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама