ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Два плъгина на DTP Tools добавят полезни функции към Indesign

Два плъгина на DTP Tools добавят полезни функции към Indesign

Вторник, 13 Юли 2010 ( прочетена 1885 пъти)


Printguide проведе кратък тест на: Layer Groups 2.0, който разширява функционалността на Indesign при работа със слоеве и URL2hyperlink, който открива текстови URL-и, включително e-mail адреси и прикача към тях правилните връзкиLayer Groups ви позволява да работите със слоевете в Indesign по начин, наподобяващ този във Photoshop. С негова помощ работа със слоеве става далеч по-лесна и удобна, отколкото с вградените възможности на програмата. Основните възможности на Layer Groups включват: изброяване на обектите, които се съдържат в определен слой и възможност за преименуване и заключване на всеки от тях, както и възможност за организиране на слоевете в групи.

Налице е и възможност да укажете на някой от слоевете да не се отпечатва. Сред подобренията във версия 2 е добавената възможност за вкарване в документа на слоеве от други документи, заедно се обектите в тях, което е полезно при работа в различни файлове, които споделят определено съдържание, например текст или изображения.

Управлението на функциите на Layer Groups става с помощта на панел, включен в работната среда на Indesign. Начинът му на работа е подобен на този на панела Layers във Illustrator и Photoshop. Плъгинът може да бъде много удобен при работа с документи с много слоеве.URL2hyperlink ви осигурява лесен начин да направите PDF файловете си по-интерактивни без да въвеждате връзките към мрежата на ръка. Приложението е особено полезно, ако превръщате документ, подготвен за печатно издание в електронна книга. То ви предпазва от поставяне на грешна връзка в електронния документ. Работата с него е повече от елементарна – след като изберете желаните опции, софтуерът автоматично създава нужните връзки.

Цената на URL2hyperlink е 19 евро, Layer Groups се предлага за 29 евро. Можете да свалите безплатни 14-дневни пробни версии от страницата на DTP tools.

Източник: dtptools.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама