ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet EFI показаха технология, която следи реакцията на клиентите на рекламни пана и табели

EFI показаха технология, която следи реакцията на клиентите на рекламни пана и табели

Вторник, 9 Април 2013 ( прочетена 1200 пъти)


Системата се нарича SmartSign Analytics (SSA) и автоматично заснема и анализира колко хора са видели рекламният материал и как са реагирали. SSA беше демонстрирана на международното изложение ISA в Лас Вегас.


efi

Системата съчетава стандартна отпечатана табела или транспарант с уебкамера, свързана с таблет, на който работи система за разпознаване и SSA софтуера на EFI, който се грижи за организацията, анализирането и предаването на данните. SSA работи като засича присъствието на хора в обхвата на камерата и използва инструменти за проследяване на погледа, от които се разбира дали хората наистина гледат рекламата и за колко дълго.

С помощта на усъвършенстван комерсиален алгоритъм за разпознаване на лица от друга компания, системата SSA определя пола и възрастта на всеки зрител. По този начин тя осигурява подробна информация за сегментирането на пазара. Информацията за лицата на хората се премахва автоматично чрез алгоритъм , подсигурен срещу грешки. Това гарантира, че по време на работата не се съхраняват снимки на лицата на хората.

SSA е разработка на звеното на EFI Online Print Solutions (OPS) и беше показана като технологична демонстрация на International Sign Expo (4-и до 6-и април). Посетителите на щанда на EFI видяха на живо действието на системата и процеса на събиране на данни.

Mark McGowan, директор на EFI за OPS продуктите каза: „Печатът може да донесе полза, приходи и печалба в епохата на големите количества информация и тази демонстрация на технология може да покаже как това може да се случи в областта на външната и вътрешната реклама. SSA има потенциала да осигури безпрецедентни прозрения за най-добрите стратегии и реализации, които да стимулират търговията.“

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Технолог офсетов печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама