ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet EFI преминава към LED технология с Jetrion 4950LX

EFI преминава към LED технология с Jetrion 4950LX

Неделя, 29 Септември 2013 ( прочетена 1277 пъти)


EFI премина изцяло към фиксиране на мастилата чрез светодиоди с най-новата версия на машината си за печат на етикети Jetrion.


Jetrion 4950LX

Jetrion 4950LX беше показа на Labelexpo през миналата седмица. Машината печата от рола на рола и включва LED система за сушене. „Това дава на средностатистическата лампа живот от 5000 часа срещу 1000 часа за живачните дъгови лампи.“, обясни Steve Emery, вицепрезидент на EFI за мастилата и Jetrion.

Според EFI пресата с ширина на печат 330 мм, разделителна способност на печат 720 dpi и скорост на печат 48 метра в минута разполага с „най-високата резолюция за цифрова мастиленоструйна преса в този сегмент“.

„Печатаме текст с височина 2 пункта с добра рязкост, което е важно за приложения като етикети за лекарства.“, добави Emery. Друго нововъведение е съчетанието от довършителни модули за лакиране или ламиниране. Обновена е и автоматичната лазерна система за рязане. Тя вече се предлага с една или две глави с лазери с мощност 500W. „Това значи, че можем да поддържаме скоростта на принтера. Опцията с два лазера и 1000W обработва 50 метра в минута“, обясни Emery.

Бялото мастило беше една от горещите теми на Labelexpo и EFI обяви, че ще предложи такава опция за Jetrion 4950LX в средата на 2014. „Ще имаме най-плътното бяло в индустриална система с едно преминаване през машината‘, заяви Steve Billow, технологичен директор на мастиленоструйните решения на компанията. „Предлагаме печат с бяло и в момента, но ще го прехвърлим на платформите с по-висока скорост догодина“, допълни той.

Източник: labelsandlabeling.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама