ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Експертът по цветове RAL стана член на DIN

Експертът по цветове RAL стана член на DIN

Сряда, 9 Май 2018 ( прочетена 810 пъти)


RAL gGmbH (RAL) стана член на Deutschen Institut für Normung e.V. (Германски Институт за стандартизация - DIN) на 1 януари 2018 г.

Като един от най-дългогодишните експерти в цял свят, RAL се завръща в първоначалната си област на експертиза с членството в DIN. RAL гарантира, че услугите се извършват надеждно и стандартите за качество се поддържат повече от 90 години. А цветовете по RAL предоставят надеждни насоки за потребителите и индустрията. Почти всички бизнес сфери на RAL се съсредоточават в различна степен върху темата за цветовете: RAL Quality Marks (Gütezeichen), RAL Colors, RAL Environment, RAL Logo License и RAL Academy.

Стандартите, определени от DIN, са единни стандарти за продукти и процеси. Те улесняват достъпа до националните и международните пазари. Членовете на DIN осигуряват концептуална и финансова подкрепа на тази доказана система. Членовете на DIN включват компании, асоциации, органи и други институции от областта на промишлеността, търговията, занаятите и науката.

"Стандартите засягат всички нас. За нас, членството в DIN означава да помогнем за оформянето на успеха на нашата икономика ", каза Rüdiger Wollmann, изпълнителен директор на RAL. "С нашето членство, искаме да подкрепим немските стандарти и активно да допринесем с опита си в процеса на разработване на тези стандарти. Убедени сме, че стандартите са разработени от практическо приложение за практическо приложение. Във времена, характеризиращи се с все по-сложна гама от продукти и услуги, надеждните стандарти предоставят важни насоки. И ние искаме да дадем своя принос в тази област."

Германската колекция за стандарти понастоящем обхваща около 34 000 стандарта. Те се публикуват от издателската къща Beuth Verlag. Независимо дали става въпрос за кукли за бебета, стълби или винтове, хартия или бои - в ежедневието ни няма почти нищо, което не е покрито от стандартите.”

 

Експертът по цветове RAL стана член на DINКато пример, цветовете RAL определят стандартите за прилагане на цветове повече от 90 години. Колекцията от цветове, която е започнала с 40 цвята, се е разраснала през последните десетилетия и сега включва задължителни спецификации за 2328 цвята. Основните колекции RAL 840-HR и RAL 841-GL включват цветове, използвани от важни институции или такива с общ интерес за определени публични дейности. Цветовите регистри служат като цветови шаблони за дизайн и формули в индустрията за производство на бои и също така съдържат цветове за безопасност и сигнални цветове, като по този начин отговарят на цветовите насоки, съгласно DIN стандартите.

Източник: www.ral-farben.de
Текста написа: Пламен Давидов 


Цветни скали по RAL можете да закупите онлайн от тук: онлайн магазинprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на режещ плотер
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт за обслужване на клиенти
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама