ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Esko опростява производството на опаковки на Drupa

Esko опростява производството на опаковки на Drupa

Сряда, 30 Март 2016 ( прочетена 1230 пъти)


Компанията ще представи нововъведения, които да помогнат на компаниите в адаптирането към променящите се пазарни условия.

Esko опростява производството на опаковки на Drupa

 

Esko ще представи на Drupa значителни нововъведения в областта на хардуера и софтуера, чрез които да помогне на клиентите си да управляват, създават и произвеждат по-добри опаковки, табели и дисплеи. Пазарът днес изисква повече по-къси тиражи и по-кратко време за излизане на пазара това прави процесите и операциите по-сложни. В същото време е налице проблемът с липсата на умели оператори. Тези глобални тенденции се разпростират върху целия процес на производство на опаковки - от идеята до рафта, от марката до дизайнера, от предпечата до печатницата.

Къси тиражи
За да са сигурни, че продуктът е подходящ и привлекателен за клиентите, марките залагат на диверсификация. Вариации в размера, представяне на нови вкусове и регионални маркетингови кампании подобряват ефективността, но могат да доведат до сериозни промени в начина на производство на етикетите и опаковките. Прибавете към това все по-сериозните изисквания на правителствените регулации, които изискват информация на повече езици и повече символи на опаковките, които имат нужда от често обновяване.

Това развитие поставя сериозни предизвикателства пред производителите на опаковки, етикети и табели. Те трябва да контролират по-малки партиди отпечатани опаковки и етикети и складови наличности, доставки в по-кратки срокове и строги изисквания за качеството.

„Броят поръчки нараства постоянно. Днес, производителите на етикети и опаковки, табели и дисплеи, често прекарват повече време в подготовка, отколкото в реален тираж и довършване,“ каза президентът на Esko Udo Panenka. „Подготовките трябва да са по-бързи, за да гарантират, е маржовете са постоянни. Същото се отнася за дизайна и подготовката на поръчките за печат, изискванията за все по-кратки срокове изискват по-висока пропускателна способност на процесите и по-добър контрол на всички операции“
„Esko адресира тези предизвикателства чрез интегриране и опростяване на всяка стъпка от управлението на процесите, предпечата и производството.“

Интеграция и свързване
За да бъдат печеливши днес, печатниците трябва да са сигурни, че предпечатните им и производствени процеси са интегрирани с бизнес операциите им и свързани с цялата верига на доставки. На Drupa, Esko ще покаже мощни и уникални решения, които се справят с тези задачи на всеки етап на производствения процес, от идеи и брифинги до печат и довършване.

Сложните проблеми не приключват с това. Производителите на опаковки трябва да мислят и за структурен дизайн, форми, подходящи за определени цели и довършване. Те трябва да подготвят дизайна за печат, докато управляват критично съдържание като баркодове и други задължителни елементи. Те трябва да приготвят пластини за печат и щанцформи, често в среда, която съчетава конвенционален и цифров печат. Независимо дали използват флексо, дълбок печат или цифров печат, цветовете на марките трябва да са точни и постоянни.

Липса на умели оператори/потребители
Разбира се, перфектното качество, екология и сложна комбинация от печатни технологии са печелившата комбинация днес. Също така съществува проблемът с недостатъчните умения на операторите. „Това не е тривиално,“ каза Panenka. „Докато разработваме и подобряваме продуктите си, говорим с много собственици на компании и продуктовите ни мениджъри анализират обажданията за помощ, които получаваме за дълги периоди. Те следят операторите и работата им и търсят възможности за подобрение. Този процес стои в основата на революционни промени в начина на управление както на хардуера, така и на софтуера ни.“

Източник: прес информация на Esko
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама